Windsor – Hosszú visszavonhatatlanul a világ tetején!

0

Három nap után négy arany – Hosszú Katinka egymaga tartja – még túl is szárnyalja – a Riói első napok magyar éremtermését. Csütörtökön 200 háton sikerült győznie, a 800 gyorson viszont nem okozott meglepetést. Vélhetően ez nem túlzottan zavarta meg a világsztárt, aki a 18. érmével az örökranglista élére ugrott. Az aranyásásnak még nincs vége, ma este száz méter vegyesen jön az újabb esély.

Ahogy azt legutóbb sejtetni próbáltuk, Hosszú Katinka méltán vállalta be az úszósportunk nagykövete címét. A jövőre rendezendő budapesti világbajnokság előtt a lehető legjobb ajánlólevél ez a szereplés a botrányoktól sújtott hazai közeg számára. Rekordot rekordra halmoz, lassacskán bátran nevezhetjük majd a női Michael Phelps-nek. Az újabb csúcsot jelentő kétszáz háton szerzett elsősége után a medencéből kikászálódva mondta el gondolatait a fenomén:

“Úgy gondolom, eddig elég jól sikerült a világbajnokság, bár vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez törvényszerű, amikor ennyi számot úszik az ember. A mai nyolcszáz gyors például nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de sajnos az előző szám után nem tudtam rendesen levezetni, és ez visszaütött. Viszont most jön végre egy kis pihenő. A kétszáz hát aranyérmének örülök, igazából most ennyi is elég volt, a száz vegyes jól sikerült, kíváncsi leszek, holnap mire leszek képes ebben a számban, mert este nekem ez lesz az első a programban” – nyilatkozta a friss világbajnok.

A magyar úszónő nagyon keményen bekezdett, az első két 25 métert már nagy előnnyel az élen zárta, utána kiengedett, de megtehette, mert nem akadt már kihívó a medencében. Meggyőző különbséggel ért elsőként célba, ezzel a tizedik rövidpályás világbajnoki aranyát zsebelte be, továbbá a 18. érmet is, amellyel a világ csúcsára ült.