Volentér Balázs különleges motivációja – interjú!

0

Az autósport nem négy évszakos móka – a kormánytól távol töltött időket pedig egyik versenyző sem szívleli igazán. A kérdés csak az, felhasználhatóak e ezek az ingerszegény napok a fejlődésre, a belső tűz fenntartására. Volentér Balázs rögvest megválaszolja nekünk:

 

Az ország egyik legpatinásabb szaklapja a 20. legjobb hazai autóversenyzőnek választott a minap. Elégedett vagy ezzel a besorolással?

Abszolút mértékben! Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon előkelő helyezés, megtiszteltetés számomra, hogy beszavaztak az ötvenes elitkörbe. Mivel a tárgyévet vették alapul a listát készítő szakemberek, így reálisnak érzem ezt a húszadik pozíciót. Természetesen nem érdemtelenül előztek meg, akik előttem vannak, ahogy a mögöttem lévő versenyzők is igazán remek sportemberek!

 

Még nem tiszta a jövő éved, ettől függetlenül folyamatosan edzel, készülsz. A motivációd is töretlen?

 

aaaaf

 

Érdekes dolog, de a motivációm pont emiatt a bizonytalanság miatt egyre nagyobb és nagyobb. Úgy vagyok vele, hogy a lehető legváratlanabb dologra is fel szeretnék készülni – bárhogyan is alakuljon a következő esztendőm. Akár az idei címem kell megvédenem, akár jön egy lehetőség, ami a továbblépést jelentené, én dolgozom, hogy rajtam ne múljon semmi!

 

Mit szólsz a sportvilágot lázban tartó Rosberg ügyhöz?

Meglepő, érdekes, mindenképp egy váratlan fejleménynek tartom Nico Rosberg visszavonulását… Már beszéltem is Toto Wolff-al, és az elmúlt héten nagyon ráfeküdtem a németem javítására is – mint mondtam, felkészült akarok lenni! Nem véletlen a motiváció! (nevet) Viccen kívül, ez a dolog mindenkit hidegzuhanyként ért mindenkit, szerintem valami olyan csapaton belüli ok válthatta ki ezt a döntést, amibe mi kívülállók nem látunk bele.

 

Szíved szerint kit látnál az aktuális Forma-1 világbajnok helyén?

 

aaaaakku

 

 

Ez egy jó kérdés… Talán egy Hamilton – Alonso csata újratöltve sokat lendítene a Forma-1 népszerűségén is. Őket szívesen megnézném újra egy csapatban, de nagy valószínűséggel inkább egy fiatalra teszi majd a voksát a Mercedes gárdája. Pascal Wehrlein tűnik a befutónak számomra!

 

Zárásként, magát a holtszezon „jelenséget” mennyire értékeled egy tízes skálán?

Egyesre… Borzalmas, nincsenek tesztek, nem zajlik érdemi munka, az edzőtermi tevékenységen kívül ilyenkor nem történik semmi. Nem négy évszakos sport ez sajnos, de hát ezt már megszoktam, és amúgy is muszáj ezzel együtt élnem.