Vívás

0

Szeretnél egy igazi vagány sportközösségbe járni? Érdekel a versenyszerű sport? Fürge vagy, és gyors észjárású? Szeretnél kiemelkedő eredményeket elérni? Akkor a  vívás neked való!

Válassz fegyvernemet, legyen az kard, tőr vagy párbajtőr! Ismerd meg a vívás szabályait, tanuld meg a vívósport legfontosabb mozdulatait! Fogj a kezedbe valódi sportfegyvereket, öltsd magadra a vívóruhát, húzd a fejedre a vívómaszkot, és “en garde”!

A vívás az egyik legnemesebb és legelegánsabb sportág, amelyről azt tartják, hogy a sikerben a szellemiek legalább olyan nagy mértékben játsszanak szerepet, mint a fizikai adottságok vagy a technika. Az élsport űzéséhez nagyon jó mentalitás, hihetetlen győzni akarás és teherbírás kell, és nyilván fontos, hogy szeresd is, amit csinálsz. Van, aki művésznek születik, van aki sportolónak. Talán a mentalitás a legfontosabb, de nem csak egy vívónak, hanem minden élsportolónak.

A vívás egyesíti mindazon tulajdonságokat, melyek miatt egy sportot érdemes csinálni. Gyorsaság, harciasság, ügyesség, agymunka, reflexek fejlesztése, küzdelem, egyéni és csapat lehetőség. A vívás nagy hagyományokkal rendelkező sport, melyben a magyar versenyzők mindig is kiemelkedő eredményeket értek el világszinten.

A gyerekek először műanyagkardokat kapnak, egészen addig, el nem sajátítják azokat a szabályokat, amelyeket saját biztonságuk érdekében is be kell tartaniuk. A kicsik olyan közösségbe kerülnek, ahol együtt edzhetnek azokkal, akik már versenyzenek, ez nagyon erős motivációt jelent számukra. A vívás nem egy átlagos sport. Itt egyszerre edzik a testet és az elmét. Csak az érhet el komoly eredményeket, aki elég rafinált ügyes és gyors, emellett kiváló állóképességgel is rendelkezik.