Vissza a jövőbe?

0
A hétközi 29. után a 27. fordulóval folytatódik a labdarúgó nb1 2015/2016-os szezonja. Nem, nem időutaznak a játékosok és a szurkolók, hanem az EB-re való felkészülés programja miatt eszközöltek ilyen fura változtatásokat a menetrendben az MLSZ-nél.
 Munkanapon 15 óra 45-kor is kezdődhet mérkőzés, szerencsére a hétvégén egy kivétellel az összes szombati találkozón este hatkor vonulnak ki a csapatok a kezdőkörbe, ami egyáltalán nem is baj. A Honvédot magabiztosan legyőző Újpest a kiesés elől egyre reménytelenebbül menekülő felcsúti csapatot fogadja, egyértelműen a dobogóra pályázó lilák a találkozó esélyesei – azért még bizakodhatnak a vendégek, hiszen az Újpest a másik két kiesőjelölttől, a Békéscsabától és a Vasastól is képes volt kikapni a hetekben. Felcsút sem marad persze kiesés elöl menekülő csapat nélkül ezen a szombaton, a Videoton ugyanis itt fogadja a Vasas együttesét. A piros-kék derbin a “hazaiak” szintén a dobogóra és az Európa Ligát érő helyekre pályáznak, míg a vendégeknek a bentmaradásért vívott harc miatt lenne fontos a három pont megszerzése. Hasonló motivációval utazik Sopronba  a Békéscsaba, a Haladás vendégeként próbálnak meg mindent megtenni, hogy jövőre is elsőosztályúak maradhassanak.
 Hat órakor kezdődik az MTK – DVTK találkozó Dunaújvárosban, a budapesti kék-fehérek szeretnék megőrizni második helyüket a tabellán a hátralévő fordulókban, míg a Diósgyőr már a jövő évi bajnokságra készülhet akár már ezen a találkozón, ha tétet szeretne találni magának. Szombat este 20.45-kor a Paks – DVSC csúcsmérkőzést kísérhetik figyelemmel azok, akik nem szeretnék valamelyik top bajnokság unalmas lötyögését végigszenvedni a televízió képernyői előtt. Vasárnapra maradt a forduló legnagyobb hagyományokkal rendelkező összecsapása, a már bajnok Ferencváros az oroszlánkarmait villogtató Kispestet fogadja az Albert Flórián stadionban este hétkor. Tétje igazából csak a Kispest számára van a találkozónak, hiszen egy jó hajrával akár a dobogó sem elérhetetlen, a nemzetközi kupaszereplést érő helyek valamelyikét azonban könnyebben megcsíphetik. Ne feledjük, amennyiben a Magyar Kupa és a bajnokság eredménye úgy alakul, az ötödik helyezett is kipróbálhatja magát az Európa Ligában, ami egy jó mérce lehet az idehaza a legtöbb saját nevelésű fiatalt foglalkoztató kispestieknek.
(fotó 1909foto.hu)