Versenyhétvége a tengerparton Bulgáriában – Burgas Skate Open

0
Szépvölgyi Dávid Fotó: Veliko Balabanov

Szépvölgyi Dávid beszámolója: 

Június óta vártam erre a versenyre, ami Burgasban, Bulgária egyik legfőbb tengerparti városában került megrendezésre. A szervezők a külföldi versenyzőknek biztosítottak szállást, így  nekik köszönhetően nem kellett küszködni a szállásfoglalással.

Fotó: Veliko Balabanov

A két napos verseny első napján, pénteken érkeztünk a Cash for Tricks versenyre amit a tengerparton húzódó „SeaGarden”- ben rendeztek meg. Itt egy csúszóboxon kellett minél jobb trükköket adni a ridereknek, és ha elég technikásnak itélte meg a zsűri, akkor néhány levával lehetett gazdagabb az illető. Rengeteg trükköt adtunk a session-ön, ami a sok deszkás miatt kissé veszélyes versenyszámnak bizonyult. Ha jól hallottam többen is megsérültek, de hát, aki nem mer, az nem nyer, tartja a mondás. A cash for tricks- session után bepillanthattunk a bolgár deszkások mindennapjaiba egy remek fotókiállítás keretein belül.

Fotó: Veliko Balabanov

Szombaton tartották a helyi skateparkban a versenyt, ami igen különleges pályának mondható, mivel a kiváló street pályát egy hatalmas betonpool övezte küröl, aminek köszönhetően nagyon lendületes meneteket láthattunk a versenyzőktől. Szerencsére a versenyzők csak délután startoltak az eseménnyel, így volt időnk napközben a tengerparton kiélvezni a homokos tengerpart által nyújtott lehetőségeket és fejben készülni a versenyre. Nagyon sok deszkás jött el az ország legnagyobb gördeszkaversenyére, mitőbb Spanyolországból, Romániából és Brazíliából is érkeztek riderek. A szoros elődöntőből a jól sikerült menetem ellenére nem sikerült továbbjutnom a döntőbe, ahol a srácok megmutatták, hogy mit tudnak összerakni a pályán és igen színvonalas meneteket láthattunk. Végül a harmadik helyen Guiri Reyes Brazíliából, a második helyen Marius Diatcu Romániából míg első helyen a spanyol Daniel Delgado végzett. A Best Trick sessiont már csak sötétben tudták lebonyolítani amit az Amerikában élő bolgár srác Yavorski nyert meg egy Flip Fs Blunt-tal a nagy döntött padkán.

Fotó: Veliko Balabanov

Mindent összegezve, egy nagyon jó versenynek lehettem a részese, le a kalappal a szervezők előtt. Nagy köszönet Martinnak a szervezésért, Gibbonanak a meghívást, Velikonak a képeket, Dimitarnak pedig a rengeteg segítségét. A tengerpart nagyot dobott a hétvége hangulatán és végre tudtunk kicsit pihenni a verseny után a homokos Fekete tenger partján. 2018- ban ismét Burgas!

Fotó: Veliko Balabanov
Fotó: Veliko Balabanov