Verrasztó Dávid villáminterjú!

0

Fényes sikereket tudhat magáénak a londoni úszó Európa bajnokságról hazatért magyar különítmény. Minden eddiginél több érem, köztük sok-sok színarany. Az ember büszkeségtől dagadó mellel veszi tudomásul honfitársként és szurkolóként is, hogy nincs nálunk jobb a kontinensen, és szívet lelket melengető érzés az éremtáblázatra pillantani is!

A riói olimpia előtt ez különösen fontos, bíztató és reményteli légkört varázsoltak a mieink. A felkészülés lassan a célegyenesre fordul, hamarosan itt a seregszemle, ám addig is sok teendője van még az ott résztvevőknek. A csapatból a friss Eb győztes Verrasztó Dávidot villáminterjú keretében kérdeztük, hogy élte meg a londoni szereplést:

 

Jó volt látni a magabiztosságod az EB-n. Jól érezted magad a medencében?

Igazából én egy kicsit pont azt hiányoltam magamból, hogy nem voltam épp eléggé magabiztos. Nyolc hete nem indultam versenyen a kisebb sérülésem miatt. Igazából, bár fizikailag rendben vagyok, nem voltam teljesen a topon – ezt szeretném visszaszerezni!

 

Milyen konzekvenciákat tudsz levonni a győzelemből rióra levetítve?

Nézem az időket, és kicsit le vagyok maradva a Japán ellenfeleimhez képest, így szeretném őket utolérni! Öt hét múlva lesz egy verseny, ahol úszhatok jó időt, és lesz lehetőségem összemérni magam majdnem mindenkivel.

 

Hogyan a telik a hátralévő időszakod az olimpiáig?

Megyünk edzőtáborba, amit nagyon komolyan veszünk. Maximális nyugalom, edzés, ez az, amire most szükségünk van.

 

Nem egyszerű az élsportolók, olimpikonok élete, hiszen Londonból hazaérkezve, alig egy nap pihenő után már forog is tovább a gépezet velük. Mi annyit tehetünk a srácokért, lányokért, hogy biztosítjuk őket szimpátiánkról, és hálásak vagyunk nekik minden méter dicsőségért! Biztosak lehetnek benne, egy ország érez így.

 

Fotó: Háfra Zsolt