Verrasztó Dávid – szerintünk ilyen egy igazi sportember!

0

Ma elkezdődtek az úszószámok is Rio-ban, négy futam pörgött le a férfi 400 m vegyes előfutamai során, lapunk rendezvényének vendége, kedves barátja, Verrasztó Dávid a harmadikban jutott szerephez. Előzetes kalkulációk alapján megvolt az esélye a döntőbe jutásra, de ahogy autós szaknyelven szokták mondani, „ez most nem adta ki”, hetedik lett a futamban, a másik magyar, Gyurta Gergő hatodikként ért célba ugyanitt.

Az előfutam után készségesen állta az M4 helyszíni riporterének kérdéseit, de megválaszolni ő sem igazán tudta az okokat. És nem is lehet, mert bármennyire közhelyesen hangzik, attól még igaz: igazából ilyen az élet, és ilyen a sport…

„Ez van, nem tudok mit mondani. Jól ment négy évig, s most pont ez nem jött össze, sajnos. Erre mit tudok mondani? Háromszáznál még harmadik voltam, de szenvedős volt. Kicsit jobb, mint négy éve, ez is valami… Ha tudnám a megoldást, akkor jó lenne – nem is tudok szomorú lenni. Ennél sokkal jobb vagyok, ezt már bizonyítottam párszor, hát, ez ilyen. Az olimpia még nem jött össze eddig – és most sem. Megyünk tovább”

– mondta el Dávid, aki rendkívül szimpatikusan, példaértékű önkritikával állt hozzá a dolgokhoz.

 

adaveev

 

Hősünk legközelebb férfi 200 méter egyéni vegyesben ugrik vízbe, 10.-én, magyar idő szerint este 19:20-kor. Ám addig sem maradunk #VERRASZTOS nélkül, hiszen Dávid húga, Verrasztó Evelyn is hamarosan megkezdi szereplését, jövő hét hétfőn női 200 méter gyorson, 18:20-tól szurkolhatunk neki!

 

Innen is küldjük a pozitív energiákat Dávidnak és Evelynnek, szurkolunk Nektek, és büszkék vagyunk rátok!!

 

Képek: Verrasztó Evelyn sportolói oldal