Vereség a döntőben – kikaptunk Dél-Koreától!

0
Fotó: Körősi Tamás

A magyar jégkorong-válogatott 3–2-re veszített Dél-Korea ellen, a Hokihét torna döntőjében, így a második helyen zárt.

Egy eladott korongot követően az ellenfél szerzett vezetést Szang Hun Sin révén a 7. percben, ám nem kellett sokáig várni az egyenlítésre. A 15. percben ugyanis jött Csányi Karol, és egy kipattanó távoli lövést szép mozdulattal gólra váltott.(1–1). Az ellenfél uralta a játékot, így a döntetlen a magyar csapat számára hízelgő volt. A második harmadban kétszer is emberelőnyhöz jutottunk, de a Chernomaz vezette hazai gárda, sem az ellen nem volt képes betalálni. A harmadik felvonásban egy páros kiállítás után egymást kontrázták le a csapatok. Mindkét fél előtt rengeteg helyzet adódott, a Dél-Koreaiak élni is tudtak egyel: Min Ho Cso kilőtte a hosszú sarkot Hetényi mellett.

 

ako

 

A hajráig nem sikerült egyenlítenünk, így Rich Chernomaz 75 másodperccel a vége előtt lecserélte Hetényit. Mindössze 24 másodperc telt el, amikor Dél-Korea megszerezte a korongot, és az emberelőnyből adódó üres kapus helyzetben Michael Swift 1–3-ra alakította az állást.

A meccs azonban még így sem dőlt el, mivel 19 másodperccel később Terbócs István bekotort egy kipattanót (2–3), így maradt még 32 hosszú másodpercünk a folytatást kiharcolni. Bár a magyar válogatott ígéretes támadást vezetett a hátralevő időben, újabb gólt már nem sikerült szereznie, így Dél-Korea 3–2-vel megnyerte a meccset és a tornát is.

 

acoooo

 

acooo

 

akoo

 

akooo

 

akoooo

 

akooooo

 

akoooooo

 

akooooooo

 

akoooooooo