Újpest Bulldogs – Jöttek, láttak és győztek!

0

Nagy csatát tudhat maga mögött hazánk egyik legtehetségesebb utánpótlás amerikai futball csapata, az Újpest Bulldogs U11-es gárdája. A kis titánok újfent megmutatták, hogy számolni kell velük az országhatáron kívül is!

Koránkelés ide, hosszú utazás oda, a Bulldogok remek formában, győzelemre éhesen érkeztek meg Ausztriába, ahol egy meghívásos nemzetközi megmérettetésre voltak hivatalosak. A rövid bemelegítés után már kezdetét is vette az első mérkőzés, ahol a harminc perces küzdelemből a magyar csapat került ki nyertesként, majd kisvártatva megszületett a nap második újpesti győzelme is. A Tigers nem talált fogást a harcos kutyusokon, és kisvártatva már a következő ellenfélre készülhettek rá a mieink.

aaaaaabull2

Nagy szurkolással és tapsviharral körített újabb sikeres meccset jegyezhettünk fel arra a bizonyos papírra, menetelt az ifjúság! Három mérkőzés után a Raiders következhetett, amely már méltó ellenfélnek bizonyult a fiainknak, és megtörte a győzelmi szériát. A küzdelmes mérkőzésen a mieink is szereztek néhány pontot, azonban egy touchdown-nal többet kaparintottak meg a „sógorok”, így sikerült elvenni az UB veretlenséget. Azonban nem volt idő a sebeket nyalogatni, hiszen a Vikings már felsorakozott a végső összecsapáshoz. A záró felvonásban aztán a magyar klub ismételten megmutatta, hogy miért győztes típusú együttes. Nem engedve a sárga-lilák nyomásának, végig kontroll alatt tartva az összecsapást, egy újabb győzelemmel koronázta meg a napot!

A torna végeztével Szatmári Jánost, a Bulldogok szakvezetőjét is megkérdeztük, milyennek látta belülről az eseményeket:

„Nagyon jó volt! Abszolút azt nyújtották a srácok, amit elvártunk tőlük. Számítottam arra, hogy megcsinálják majd, amit tanultak, de az, hogy száz százalék feletti teljesítményre lesznek képesek… kissé meglepett. Hatalmas küzdeni akarás és elkötelezettség volt bennük. Az ellenfelek hozták azt a formát, amire számítottunk. Persze gyakorolni még kell, de úgy gondolom, hogy a gyerekek jó úton járnak, csak ismételnünk kell.”

aaaaaaaaabull3

Öt játékkörből négy elsőség és összesen százötven perc kemény párbaj – ez a mérlege az Újpest Bulldogs-nak, amely példaként állítható, ha a kitartásról és az elkötelezettségről van szó!