Tisza Gergő – Egyszer Kanadában szeretnék tekerni

0
Fotó: Haris Balázs

Tisza Gergő dirt bringás. Ez azt jelenti, hogy ugratókon mutat be különféle trükköket.

Gergő 19 éves, úgy ismerkedett meg a sportággal, hogy kisebb korában a városban tekert sokat, akkoriban szeretett egykerekezgetni, míg egy barátja mondta, hogy van egy pálya, ahol vannak ugratók nézzenek el oda. Végül ez vált a törzshelyévé.

Arra a kérdésre, hogy mit szóltak ehhez a szülei így válaszolt.

  • Támogattak, ahogy minden másban is. Habár féltettek, a mai napig féltenek. Akkoriban sok más sportot is űztem, de végül a két kerekűnél maradtam.

Futballal kezdtem, de az abba maradt, nem az én világom a labda kergetés. Ezt követően judóztam. Mindezek mellett végig bringáztam.

Elmondása alapján, azért a bringázás mellett döntött végül, mert szeret a maga ura lenni. Nem utasítást hajt végre, hanem a saját főnöke tud lenni.

Fotó: Haris Balázs

Első trükkje az egykezezés volt.

  • A csapat, akikkel tekertem, mindig jártak versenyekre, az én első versenyem Nagykörösön volt, ahol negyedik helyezést értem el. Azóta több versenyen is megfordultam, a legbüszkébb az OSG harmadik helyezésemre, és egy bronz szintű versenyen elért első pozícióra vagyok.

A szezon egyébként tavasztól őszig tart, amikor is 30-40 darab verseny van, Gergő, ahogy a lehetőségei engedik, igyekszik minél több eseményen részt venni.

Gergőnek jelenleg picit hanyagolnia kell az edzéseket.

  • Nem rég szereztem egy sérülést, nehéz megmondani mit, ugyanis a lábam vált kissé használhatatlanná. Ezáltal most nem tudok annyit edzeni, mint amennyi szükséges lenne, de úgy érzem, lassan visszatérhetek. Szerencsére, komolyan bajom még nem volt, amit talán a judónak köszönhetek, ugyanis ott megtanultam, hogyan kell esni, ezt most kamatoztatom.

Biciklisünk tanul még, az Óbudai egyetemen, ahol műszaki menedzser szakon tanul éppen. A jövőt még nem tudja ezzel elképzelni, ugyanis szíve szerint csak biciklizne, amíg csak teheti.

Célja, hogy mellé álljanak olyan szponzorok, akik lehetővé teszik, hogy a legtöbb nemzetközi versenyen részt tudjon venni és megvalósíthassa az álmait. Az egyik ilyen álma, amiért mindennap dolgozik, hogy kijusson Barcelonába, ahol az egyik legfejlettebb pálya van, és ott szeretne edzeni.

Mi a jövőképed?

  • Szeretném csinálni a biciklizést, ameddig lehet, ebből szeretnék megélni. Nagy tervem, hogy Kanadába kijussak. Emellett természetesen családot szeretnék majd egyszer.