Szőke Márk – Ilyen egy igazi bajnok!

0

Alig három hét telt el Szőke Márk Kőszárhegyen elszenvedett balesete óta, mely során eltörött a bal keze, „Mackó” újra versenybe szállt. A MAMS Motocross Bajnokság Foktői futamán ugyanis a magyar bajnok is a nevezők között szerepelt.

Törött kéz ide vagy oda Szőke Márkot ez sem tarthatta vissza. Foktőn ugyanis az Orto-team által speciálisan Márk kezére készített rögzítőtokban rajtolhatott el a fiatal tehetség.

A versenyző így mesélt nekünk a hétvégéről:

„ A protektor elengedhetetlen volt számomra, hiszen nélküle nem tudtam volna támaszkodni a kormányra. A versenynapot nyilván tét nélkül irányoztam meg, persze a versenyszellem hajtott, így vigyáznom kellett, hogy jóval a határokon belül maradjak. A futamokat igen nehéz volt végigcsinálni úgy, hogy csak két ujjal foghattam meg a kormányt. Folyamatos koncentrációt igényelt a pontos motor vezetése.”

„Sokaknak szeretnék köszönetet mondani, csapatomnak, az MMT-nek, családomnak, barátaimnak, edzőmnek, ügyvezetőmnek és természetesen a szurkolóimnak, akik minden helyzetben támogattak, és soha nem hagytak magamra.”

Sokszor kérdezzük, hogy mi tesz egy sportolót valódi bajnokká. A sok győzelem? Az aranyérmek és trófeák tömkelege? Persze ezek mind beletartoznak a „csomagba”, de az ilyen események mutatják meg, hogy ki az, aki valójában elkötelezett és kitart a sportág mellett. És ezek egyvelege teszi a sportolót bajnokká!