Szőke Márk – Együtt minden lehetséges

0

Mindig nagy megtiszteltetés, ha saját országodat képviselheted, bebizonyítva az egész világ számára azt, hogy milyen magasságokba képesek elérni a magyar sportolók. Az ebből származó örömből, valamint büszkeségből pedig, a tavalyi évhez hasonlóan, Szőke Márk idén is részesülhetett, ugyanis ismételten a válogatott büszke tagjának vallhatja magát.

A magyar fiatal tehetséggel beszélgettünk az előtte álló megmérettetésekről.

Milyen emlékeket tudnál tavalyról visszaidézni a viadallal kapcsolatban?

Csodálatos emlékképeim vannak az elmúlt évből.  Mindig nagyszerű érzés egy ilyen színvonalas versenyen megjelenni főleg, hogy hazánkat képviselhettem. Tavalyi évben minden tőlem telhetőt megtettem és a teljes eseményre pozitívan gondolok vissza. Számomra remek volt.

Hogy fogadtad, hogy idén is a csapat tagjaként olvashatod a nevedet?

Elmondhatatlanul örültem, hogy ismét gondoltak rám, és most is csatasorba állhatok. Nagyon sok embernek tartozok köszönettel, főként az új szakágvezetőnek, Kerner Lászlónak, valamint a csapatomnak (Motaction monpet teamnak), de mindenekelőtt a családomnak, hogy támogatnak és hisznek bennem.

Milyen eredménnyel lennél elégedett?

A fő célom, hogy a lehető legtöbbet ki tudjam magamból hozni, és elkerüljem a sérülést.

Hogyan folyik a felkészülésed?

Ugyan úgy, mint eddig. Én úgy látom, hogy teljes mértékben megfelelt mindvégig az az edzésmód, amit Németh Kornél segítségével végzek, így nem változtattunk semmin.