Szenzációs magyar győzelem a világbajnokságon!

0

Nagyszerű játékkal, a teljes játékidőt uralva győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott. Alapesetben is remek hír ez, de ha hozzávesszük, hogy a 27-25-ös sikert a világbajnokság nyolcaddöntőjében, a regnáló olimpiai bajnok Dániával szemben értük el, akkor mindjárt kerekebb és örömtelibb képet kapunk!

A hibákat a minimális szintre szorítva, támadásban is extrát nyújtva vált lehetségessé ez a teljesítmény. A mieink játéka olyannyira meggyőző volt, hogy a helyszínen szurkoló semleges tömeg véleménye is a magyarok pártolásába fordult a második játékrészről. Nem várt esemény volt ez, főleg annak tükrében, amit az előző mérkőzéseken mutatott a csapat. Viccesen többen meg is jegyezték, hogy ez egy jól átgondolt, előre kitervelt taktika gyümölcse – mely szerint gyenge formát mutatva megveretjük magunk a fehéroroszokkal, majd elhitetve a gyengeségünk, ellentmondást nem tűrve legyőzzük az olimpiai bajnok Dániát. Bárhogy is történt, a játék minden elemében remekelve küzdöttünk, és jutottunk a negyeddöntőbe. Mikler Rolandot pedig nem véletlenül szavazták a mérkőzés emberévé!

A nemzeti együttes fekete szalaggal a karján lépett pályára, így megemlékezve az Olaszországban buszbalesetet szenvedő magyar iskoláscsoportra.

Nagyszerűen kezdtük a találkozót, tíz perc után már 5-2-es magyar vezetést mutatott a kijelző. Mikler remekelt a portáján, a támadásokban pedig sikeres átlövésekkel tudtunk élni. Az első félidő vége felé egyre közelebb jöttek a dánok, és az utolsó percekben sikerült is kiegyenlíteniük, de a szünetre így is egygólos előnyét megőrizve vonulhatott a Nagy László fémjelezte gárda.

A második félidő elején sikerült továbbvinni a már előzőekben látott játékot, és sikerült tartani a két-három gólos előnyt. Mikler a kapuban továbbra is parádézott, támadásban a Lékai, Balogh, Dzsamali trió vitte a hátán a csapatot. Sajnos később sikerült felhoznunk az ellenfelet, köszönhetően annak, hogy az emberelőnyünk ellenére is ontották a gólokat, így az utolsó öt percre fordulva egyenlő állással mentünk. Azonban a végig tapasztalt fölény és tartás továbbra is megmaradt, és néhány másodperccel a találkozó vége előtt lőtt Császár góllal bebiztosítottuk a győzelmet is. Az ellenfél a találkozó során egyszer sem vezetett, ami igen komoly fegyverténynek minősül!

Ezzel a sikerrel a negyeddöntőben elkerültük a házigazda francia csapatot, és a cseppet talán könnyebb kihívásnak tekinthető Norvégia ellen folytathatjuk, kedden, 17 órától.

Gudmundur Gudmundsson, a dán kézilabda-válogatott szövetségi kapitány frusztráltan beszélt a vereséget követő nyilatkozatában:

„A magyar válogatott ma jobban játszott nálunk. Nekünk az elejétől kezdve problémáink voltak, egyszerűen túl lassan játszottunk. A védelmünk sem működött úgy, ahogy szerettük volna. Az első félidő második felében feljavultunk hátul, de soha nem voltunk képesek átvenni a vezetést a meccsen. Ez idegőrlő volt. Mostanáig nagyon jól küzdöttünk az egész világbajnokság során, hatból öt meccset megnyertünk, így természetesen nagy csalódás így távozni” – mondta el érzéseit a szakember.