Szabó Nikolas újra a dobogón

0

Egyszer fent, másszor lent. Ez az egyszerű mondat tökéletesen lefedi a fiatal bajnok elmúlt időszakát. Egy nem éppen sikeres Európa Bajnoki szereplés után ugyanis a Szlovákia Bajnokság csehországi fordulóján ismételten a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetett.

Nikolas számára az Európa Bajnokság harmadik fordulója, melynek a Németországbeli Wackersdorf adott otthont, nem éppen az elképzelések szerint alakult. Hiába a 120%-os teljesítmény, a szerencse elkerülte a szlovák versenyzőt, és a technikai gondok ismételten felütötték a fejüket.

„Sajnálom, hogy így alakult, ez a hétvége, mert értékes pontokat buktunk el a bajnokságban. Végül hetedik helyen zártam, összetettben pedig a hatodik helyre csúsztam vissza. Jobb eredményben reménykedtem, de mi minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy kihozzuk a maximumot a helyzetből. Ez egy ilyen sportág, ezek megtörténnek és, mint ebben az esetben is, rajtunk kívül álló hibák idézik elő a pontvesztést. Öröm az ürömben, hogy még semmi sincsen veszve, hiszen a VB állása nagyon szoros. Köztem és a negyedik helyezett kötött ugyanis csupán négy pont a differencia…”

Nem könnyű feladat egy ilyen hétvége emlékét hátrahagyva új feladatra koncentrálni, de „hála” a szoros versenynaptárnak Nikolas számára nem volt más választás. Két napos pihenő után újra a versenyzés vette át a vezető szerepet, ezúttal Csehországban. A Szlovákia Bajnokság ötödik fordulóján azonban minden összejött. Pole pozíció, új pályarekord felállítása és győzelem.

„ Trinec egy nagyszerű helyszín, ami eddig is közel állt hozzám, ezután a hétvége után pedig még inkább megkedveltem. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól szerepelt a csapat, hiszen nem kevés ponttal gazdagodtunk, ami elengedhetetlen a végső győzelemhez. Sajnos azonban itt is voltak problémáink, a második futamon az ezüst, míg a harmadikon a bronz helyezést tudtam megszerezni, így összetettben a második helyen olvashattam a nevemet…”