„Az elvégzett munka eredménnyé válik, de csak ha ismered a pontos célod!”

Egy fiatalember, aki legalább annyira veszélyes a céltáblákra a lőtéren, mint amennyire kedélyes az őt kérdező újságíróval. Kimért és szakmai, közvetlen és emberi. Ami a hobbija, az az élete is: a budapesti Műszaki Egyetemen szerzett mérnöki diplomával, sportlövő tudással műszaki vezetőként dolgozik a magyar fegyvervizsgáló állomáson. A barcelonai olimpiától fogva álmodik az ötkarikás részvételről, ami Rióban idén valóra is vált.

bemutat-1

Norbert házas ember, egy gyermeke édesapja, kisfia ötesztendős. Fiatalként, már a lövészet előtt is aktívan sportolt, öt évig karatézott, majd 14 évesen jött a nagy szerelem. Példaképei Varga Károly és dr. Hammerl László olimpiai bajnokok, az ő nyomdokaikba igyekszik a keceli sportember.

bemutat2

Ars poeticája: „az elvégzett munka eredménnyé válik, de csak ha ismered a pontos célod!”

Legfőbb eredményei: többszörös magyar országos bajnok csapatban, olimpiai kvótaszerző, olimpiai szereplő Rió-ban.

bemutat3

„Míg egy atlétikában, vagy éppen úszásban lehet számolgatni, tervezni, itt teljesen magadra vagy hagyva. A lőállásban fekve nem tudsz konkrétumokat, és azt sem, mennyi az elég, mindig a legjobbra kell törekedned. Különös és kegyetlen, összetett versenyszám a lövészet, de ezért szeretem.

bemutat4

A 2016-os nyári olimpián még nem sikerült a pontszerzés, de természetesen a következő, tokiói nyári játékok sem estek ki a képből:

„Szükséges a felkészülés, a pite melegen tartása, hisz jövőre Európa bajnokság lesz a számomban, Azerbajdzsánban. Az EB a következő lépcső, a Japánba vezető úton. Egyelőre becsuktam azt a könyvet, amiben az olimpia volt, és most már csak előre, a következő feladatra koncentrálok. Sportolóként maga az olimpia csodálatos volt, noha a megnyitó ünnepségen csak egy percig tartózkodtunk a színpadon, de páratlan élmény, és még most, ahogy mindezt mesélem, áll a szőr a hátamon.”

bemutat5