SUPER BALL – Freestyle Focistáink indulnak a VB-re!

0
Fotó: Körősi Tamás

Ezen a héten rendezik a 8. Freestyle Foci világbajnokságot, tehát a SUPER BALL-t. Magyarországról kilenc játékos indul majd, hogy felmérje tudását a világ más versenyzőivel szemben. A Freestyle Foci csapatának, négy tagjának szemén keresztül fogjuk követni az eseményeket.

e412d8c340fee3729deb11bde45f02dd_xl

A Super Ball nevű verseny mára már a sportágban világbajnokságnak tekinthető. 2009 óta rendezik meg ezt a verseny sorozatot. Az első öt évben Prága adott otthon a frestyle-osoknak, majd újabb otthonra lelhettek a sportolók Liberecben. Az első alkalmon 30-40 versenyző indult el, a tavalyi évre a számuk 220-ra nőtt, idén pedig talán még ennél is több jelentkező akadt, hogy megmutassák, mit tudnak a freestyle-világában.

A világ minden tájáról akadnak résztvevők. Az idei évben Japánból egy tízfős küldöttség érkezik, emellett jönnek versenyzők Mexikóból, az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából és természetesen rengetegen Európából is. A magyar küldöttség szintén tízfős, ebből a tíz főből Karászi Rolandot, Roccot pedig felkérték zsűrinek, ami nagyon nagy megtiszteltetés, tehát úgy néz ki, kilenc magyar induló lesz.

A Freestyle Foci csapatból négyen utaznak a VB-re: Hajagos Máté, aki a gárda legfiatalabb, ugyanakkor talán az egyik legtehetségesebb tagja is. Sokat várhatunk tőle ezen a versenyen. Horváth Tamás, aki mondhatni egy sötét ló, hiszen ha rossz napja van, benne van a hibázási lehetőség, ha jó, akkor viszont nagyon messzire tud jutni. Mészáros Tamás, elég rutinos, a versenyeken nagyon jó trükköket tud. Ő az, aki bármelyik pillanatban előhúz olyan mutatványt, amit még senki nem látott, nagyon kreatív. Tarcsi Bálint, aki szintén rutinos fellépő, és sokat tapasztalt már ilyen versenyek terén.

A verseny lebonyolítása:

Minden versenyző a szerint kapja meg ellenfelét a selejtezőben, hogy az előző évi bajnokságból mennyi pontot visz magával. A magas pontszámú fellépő, egy alacsony pontszámú ellenfelet kap, ezáltal erős vetélytárssal majd csak a későbbiekben fog találkozni. Habár sosem tudni, hiszen ez a verseny-sorozat is látott már olyat a történelmében, hogy egy ismeretlen, nulla pontszámmal rendelkező fellépő, hihetetlen mutatványokkal készült az ellenfeleire.

Kedd: Selejtezők

Szerda: Selejtezők

Csütörtök: Szabad

Péntek: Szabad

Szombat: Legjobb 32, Legjobb 16, DÖNTŐ

A Sportivo csapata sok sikert kíván a fiúknak és reméljük, minél messzebb jutnak!