Sportos Új Évet Kívánunk!!

0

Nosza, itt az újesztendő, már jócskán túlvagyunk az éjféli harangszón. Lassan itt az ideje beváltani, de legalábbis az első kusza lépéseket megtenni újévi fogadalmainkkal kapcsolatban. Apropó, nektek volt ilyen?

Ezek a fogadalmak javarészt egy másik emberrel történő jövőbeni viselkedésünkről, egy rossz szokás levetkőzéséről vagy épp a testsúlyunk csökkentéséről szólnak. És tudjuk, hogy nagy általánosságban milyen véget érnek a könnyelmű ígéretek! Elfogy az akaraterő (nem is volt??), alábbhagy a motiváció, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy „csinálni kellene, de most inkább mégsem… majd holnap!”. És a holnapból mindig másnap lesz, egészen addig görgetve, amikor már újfent megejthető az újévi „eskü”!

Persze nem hibáztatlak benneteket, azért is tudom a témát körbeírni, hiszen jómagam is számtalanszor estem a saját gyarlóságom-lustaságom kelepcéjébe. De azt hiszem, most taktikát váltok! A mennyiség vizéről a minőség felé igyekszem sodródni, és ha lehet egy kívánságom, az az, hogy tegyetek Ti is így, Kedves Olvasóink.

Ha valamit megfogadtatok, ne ugorjatok bele akkora fejest, ami majd visszaüt – ellenben tartsátok magatok minden nap ehhez. Gyakran érzem úgy, hogy a legszebb erény, a kitartás híján vagyunk mi Magyarok, és ez nem az épülésünkre szolgál – épp ellenkezőleg. Azt hiszem, mindannyian boldogabb újesztendő elé nézhetünk, ha akár csak egy apró lépést is fejlődünk, lépnünk ebbe az irányba!

Ezért ha a bevezetőben íródott „kedély-harmónia-hogynézekki” kombóra kerestek egyetlen üdvözítő alternatívát, akkor a javaslatunk: 2017-ben mozogjatok minden nap 20-30 percet, találjátok meg Önmagatok a sportban! Ne legyetek restek, vállaljatok csak annyit, amit biztosan teljesíteni tudtok, és ha egyszer megtapasztaljátok a siker ízét, az egészen biztosan jó felé kormányozza majd az életetek – ergo boldogabb emberek lesztek, egy minden szempontból egészségesebb társadalomban!

Hiszen jól tudjátok: „Mens sana in corpore sano!” – Ép testben ép lélek!!

 

A részünkről az újévben is ez lesz az egyik legfőbb üzenet!

/Sport/Sikerekben gazdag, Boldogabb és Egészségesebb Újévet Kíván Nektek a Sportivo csapata!