Sport, ami összehoz

0

Sokan gondolnak úgy a sportra, mint egy kötelezően elvégzendő magányos feladatra az egészséges életmód érdekében. Pedig a sport nagyon szórakoztató, örömteli élmény, főleg, ha együtt csinálja a család vagy a barátok.

Sokszor kifogásként is azt fogalmazzuk meg magunkban, hogy azért nincs időnk sportolni, mert egyedül unalmas, hiányzik a motiváció. Hát akkor miért nem csináljuk együtt? Számtalan olyan sportolási lehetőség van, amit kifejezetten többen élvezetes.

A kerékpározás barátokkal közös vagy családi programnak is kitűnő. Művelhetjük lakóhelyünk közelében, nyaraláskor, vagy szervezhetünk több napos kerékpártúrákat is, de a lényeg ne a teljesítmény, hanem az élvezet legyen. Kisebb gyerekekkel is elindulhatunk, már több olyan segédeszköz létezik, ami lehetővé teszi a közös tekerést.

Több napos túrákat összeköthetünk egy izgalmas sátrazással is, hiszen hazánk minden tájegysége tele van jobbnál-jobb, különböző nehézségű túraútvonalakkal. Akár barátokkal, akár a családdal tervezünk menni, rendszeresíthetünk egy túra naptárat, amibe előre beírjuk, hogy mondjuk minden hónap utolsó vasárnapja a túranap. Így mindenki ehhez tudja igazítani az elfoglaltságait, ráadásul előre lehet gondolkozni az újabb útvonalon. Tökéletes lehetőség a természetjárás mellet hazánk megismerésére is. Családos program esetén összeköthetjük a túrát egy várlátogatással vagy vonatozással. És ki ne emlékezne a közös tábortűz körül üldögélésre estenként. Magyarország folyóin a mostanában egyik legnépszerűbb sportolási lehetőség a vízitúrázás. Senki ne gondolja, hogy ez csak arról szól, hogy meglöki az ember a csónakot, és élvezi a folyó sodrását. Igenis kemény kilométereket kell evezni a következő célállomásig.

A strandröplabda egy olyan szuper csapat sport, amit nem szabad kihagyni. Ha nincs is benne gyakorlatotok, kis edzéssel bele lehet jönni, és amellett, hogy izgalmas, remek társasági esemény, és még alaposan meg is mozgat. Iskoláskorú gyerekek is nagyon szeretni fogják. A tollaslabdához sem       kell nagy felkészülés, elég egy pár ütő és egy tollaslabda. Játsszatok baráti körmérkőzést. A közös torna, amit valószínűleg nem a barátokkal szeretnél csinálni, de családi mozgásnak tökéletes. Lakásban, kertben egyaránt végezhetitek. Amíg a felnőttek akár súlyzóval nehezítik saját edzésüket, a gyerekek ugyanazokat a gyakorlatokat végezhetik súlyzó nélkül. Ugrókötelezhettek együtt, vagy versenyezhettek, ki bírja tovább a hullahopp karika pörgetését.