Sikerek a vízen és a magánéletben – Pétervári-Molnár Bendegúz mesélt az elmúlt időszakról

0
Fotó: Czucz Bálint

Diploma, jó szponzor és nagyszerű győzelmek. Bendegúz mögött remek téli felkészülés áll, azóta pedig sorra gyűjti be a rendkívüli eredményeket. Ergométeren 2000 és 6000 méteren egyaránt csúcsot döntött, mindkét időeredménye nagyon jónak számít nemzetközi szinten is. Az ergométeres országos bajnokságot pedig fölényesen megnyerte. A téli felkészülés utáni vízre szállási időszak is jól sikerült.

  • A szponzoromnak köszönhetően olyan feltételek mellett tudtam/tudok/fogok tudni készülni, ami eddig számomra nem volt adott. – mesélte Bendegúz. –  Az első vízi versenyünk egy hatezer méteres hosszú távú verseny volt, ahol abszolút legjobb idővel nyertem. Két héttel később rendezték az első válogató versenyt, ahol eleinte úgy volt, hogy nem indulok, mert a verseny előtt közvetlenül elkaptam egy csúnya lázzal, hányással, hasmenéssel járó betegséget. Végül úgy döntöttem, hogy elindulok a versenyen, nagyon jó döntés volt, egyesben és párosban is sikerült győzni.
Fotó: Czucz Bálint

 

Ezt követően, mi sem meglepő, a második válogató versenyt is megnyerte egyesben, ahol párosban már nem indult, ugyanis rá egy hétre került megrendezésre az első világkupa, ahol 12. helyen zárt.

  • Ez jó eredménynek számít. – idézte fel az evezős. – Nálam volt a legtöbb induló és nem hoztunk formát se a versenyre. Nagyon jó gyakorlás volt, és egy bemelegítés a további nemzetközi versenyekre.

Jelenleg a május végén rendezendő Európa bajnokságra készül, ahol mindenképp az első 12-ben szeretne végezni, de emellett más jövőbeli elképzeléseket is megemlített.

  • Ennek a tervnek megfelelően készülünk most. Az EB-re már kicsit jobban fel fogunk pörögni, de az alapvető célom idén az, hogy a világbajnokságon jól szerepeljek, ami csak szeptember végén lesz, oda szeretnék a legjobb formában megérkezni, ezért nem is elvárás magamtól, hogy már most olyan gyors legyek.
Fotó: Czucz Bálint

A nagy hajtásban Bendi igyekszik időt fordítani a pihenésre is. Ilyenkor a barátai és a családja társaságában szokott kikapcsolni. Azt is megsúgjuk, hogy hétvégén ő is megtalálható lesz a WTCC futamon, ahol egyébként Nagy Norbi, szintén partnerünk, is autóba ül. Emellett pedig nem veti meg a sorozatnézést, kirándulást, kerékpározást. Jó program számára az olvasás is, de legfőképpen az alvás a kedvenc időtöltése, amikor teheti.

Nem utolsó sorban, hatalmas gratuláció illeti Bendit, ugyanis márciusban szerezte meg diplomáját a Corvinus Egyetemen, kereskedelem és marketing szakon.

Gratulálunk az eredményekhez, a diplomához és további sok sikert kívánunk!

 

Fotó: Czucz Bálint