Rekordok, programok, VLOG – Face Team

0

Sűrű programja volt az utóbbi időben a Face Team csapatának. Különleges produkciójukkal járják a világot és sokkolják az embereket. Hamar levesznek bárkit a lábáról. Az elmúlt időszakról állítottunk össze egy videós bejegyzést, hogy ti is lássátok, amin sokan ámulnak.

Szeptember végén Kínába, pontosan az észak-kínai Shijiazhuangba utazott a csapat a 16. Wuqiao Nemzetközi Cirkuszfesztiválra. Az eseményen 18 ország 31 társulata mutatta meg magát. Ez igazából egy verseny, ami úgy néz ki, hogy versenyszámok vannak a fellépések között. Mindenki csinál egy showt zsűri előtt kétszer, és több alkalommal zsűri nélkül, viszont ebből kettő az, amit pontoz a zsűri. A szakmai zsűri 10 főből áll, nagy cirkuszok és színházak igazgatói és befolyásos ügynökök. A Face Team kettő külön díjat nyert, ami hatalmas elismerésnek számít. Shijiazhuang mellett volt fellépésük Cangzhou-ban is, ami ugyan a fesztivál része, de már nem a verseny volt. A csapatból utazott öt akrobata: Takács Áron, Kajtár Norbert, Gyujtó Ádám, Huszár Bálint, Daghistani Kerim, egy labdazsonglőr, Csapó István és egy breaktáncos, Szabó Mátyás.

Ezt követően, miután hazaértek Kínából a fiúk, másnap már indultak is Liszabonba egy show produkcióra egy céges rendezvényre. Oda tizenegyen érkeztek. Takács Áron, Huszár Bálint, Molnár Mátyás, Tóth Talán, Magyar Tamás, Daghistani Kerim, Tamási János, Vadász Dániel, Szabó Mátyás, Tóth Luca és Szász Kitti. Különleges előadás volt, ugyanis a showban volt breaktánc, akrobatikus kosárlabda, akrobatikus kézilabda, kosárlabda zsonglőrködés, és freestyle foci is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ilyet rajtuk kívül még senki nem csinált.

Következő héten Rómában lépett fel a Face Team az olasz „Ki mit tud” (Tú Sí Que Vales) versenyen. A fellépők: Tamási János, Gyujtó Ádám, Tóth Talán, Molnár Mátyás, Szabó Péter és Kovács Gergely voltak.

Múlthéten pedig, ahogyan már mi is mutattuk nektek, elhatározták a srácok, hogy megdöntenek pár Guinness rekordot. Pontosabban kilenc rekordot sikerült véghezvinniük. Minden évben van egy Guinness rekord világnap, ami idén november 9-re esett. A Tavalyi hat próbához képest, melyből öt lett elfogadva, idén nagyobbat álmodtak a fiúk, tizenötöt szerettek volna megcsinálni, ebből kilenc sikerült. Felmerülhet a kérdés, hogy mennyit hitelesít a Guinness, de erre még pár hetet várnunk kell.

Rekordok:

1. Egy perc alatt a legtöbb, trambulinról történő zsákolások száma, egy maximum 5 fős (női) csapat által: 18

2. Legmesszebbről, térdelve, hátrafelé bedobott kosár: 18,60 meters

3. Legmagasabbról elvégzett hátraszaltós zsákolás: 4,91 meters

4. Legmesszebbről végrehajtott szaltó zsákolás, nagy gumiasztalról: 8,10 meters

5. Legtovább pörgetett kosárlabda egy fogkefén: 56,28 seconds

6. Legtöbb sarkon dekázás egy percen belül (női): 107

7. Egy perc alatt a legtöbb, trambulinról történő zsákolások száma, egy maximum 5 fős (férfi) csapat által: 46

8. Legtávolabbról falról pattintott kosár: 11 meters

9. Legtöbb szaltó zsákolás 30 másodpercen belül: 19