Porsche Supercup – Michael Ammermüller vitte a pénteki napot!

0

Pénteken került megrendezésre a Porsche Mobil 1 Supercup első szabadedzése, amelyen a világbajnoki pontverseny éllovasa, Michael Ammermüller autózta a leggyorsabb kört, megszerezve ezzel a „pénteki nap legjobbja” címet a Porsche paddockban.

A Lechner MSG Racing Team tehetsége 1:48,051 perces idővel tudta elrepíteni magát a lista elejére bravúros teljesítménnyel, ugyanis érdekes módon a pilóta meglehetősen későn lépett a Hungaroring aszfaltjára, de az utolsó pillanatokban megautózott gyorskörök meghozták az eredményt. Bár bíztató győzelem ide, sikeres szereplés oda, a német a realitások talaján maradva csak annyit mondott, hogy „Természetesen örülök, hogy „nyertem”, de ez nem volt egy erős kör, így van még hová fejlődni holnap!”

A másodikként leintett Mattia Drudi csúcsformában kezdte meg a szereplést a magyar közönség előtt. A 45 perces edzés folyamán többször megkaparintotta a vezetést, végül némi lemaradásban ezüstérmes lett. „A tempóm a mai nap folyamán nagyon kielégítő volt, és bíztatásra ad okot. Igazán kíváncsi vagyok a holnapi időmérőre, remélem, hogy ennél már csak előrébb fogok végezni. Persze még azért van mit finomítani az autón, de meglehet a holnapi jó szereplés.” – nyilatkozta Team Dinamic Motorsport olasz versenyzője.

A bronzérmet Dennis Olsen szerezte meg, 1:48,157-tel. Az ifjú norvég elmondta, hogy irtózatosan elégedett volt a gumikkal, amik kiválón alkalmazkodtak a meleg időjáráshoz. Reméli, hogy szombati nap folyamán előrébb tud majd végezni, a tempója megvan, és sikerre éhes.

Az időmérőt a szombati nap folyamán, 12:20-tól láthatják majd az érdeklődők. A fél órás küzdelem minden bizonnyal izgalmakban és kiélezett helyzetekben gazdag lesz, a sportág szerelmeseinek legnagyobb örömére.