Pörgös időszak

0

Partnerünk, a freestyle foci csapat mögött rendkívül mozgalmas és izgalmas időszak áll. Részletes élmény beszámolóban mesélnek nekünk, hogy pontosan mik is történtek velük.Megtudhatjuk többek között, hogyan kerültek az M4 és a Disney csatornákra, és milyen időközönként találkozhatunk velük youtube-on és mégis milyen témában.Az ő segítségükkel, akár mi is elsajátíthatunk pár labdatrükköt.

A 2017-es év első nagy eseménye a csapatunk életében a Freestylefoci X Regatta F3 verseny volt. Két okból is nagyon készültünk és izgultunk: egyfelől az egyesületünk felelt a szervezésért és a lebonyolításért, másrészt csapatunk tagjai versenyzőként is megméretették magukat. A versenyen – amelyet a nemzetközi freestylefoci szervezet, az F3 is elismert – ráadásul értékes ranglista pontokat lehetett szerezni a nyári, prágai világbajnokságra.

A verseny kiválóan sikerült, remek volt az idő, a hangulatról a keverőpult mögött Nieder gondoskodott. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, nagyon kiélezett csatákban dőlt el a bajnoki cím. Az első helyet, akárcsak két éve, Hajagos Máté szerezte meg. Mögötte Kvátra Mátyás végzett, a harmadik helyre Szabados Ádám kapaszkodott fel. Csapatunk többi tagja is jól teljesített, Horváth Tamás és Tarcsi Bálint is a legjobb 8 közé jutott, Lipták Zoltán pedig az elődöntőig trükközte magát.

A tavasz folyamán rengeteg helyre hívtak fellépni: tartottunk bemutatót Horvátországban és Magyarországon számos helyen. Az egyik legfontosabb esemény, ahová meghívást kaptunk, a májusi budapesti RG (Ritmikus  Gimnasztika) Európa bajnokság gálaműsora, ahol mint fellépők vettünk részt. Együtt próbálhattunk az RG-s lányokkal a Papp László Arénában. Elképesztően ügyesek és szorgalmasak ezek a lányok: napi 14-16 órát is edzenek, hogy a versenyeken tökéletes gyakorlatot mutassanak be.

A nyár eleje a felkészülés jegyében telik, hiszen augusztusban rendezik meg Prágában a Freestyle Foci Világbajnokságot, szeptember elején pedig Manchesterben lesz az Európa bajnokság.

Csapatunkból többen is útra kelünk mindkét eseményre, hogy a világ legjobbjai ellen küzdhessünk meg a világbajnoki címekért. A magyar csapat legnagyobb reménysége a regnáló bajnok, Hajagos Máté, aki egy szerencsés sorsolással könnyen a legjobb 16 közé kerülhet. Ez már önmagában hatalmas teljesítmény lenne, hiszen a férfiak mezőnyében tavaly is több, mint 150 induló volt. Mátén kívül még azért reménykedünk 1-2 meglepetésben, kiemelkedő teljesítményben.

Az Európa bajnokság mezőnye is roppant erős, ott sem lesz könnyű dolga sem Máténak, sem a többi magyar indulónak. Egy kiugró eredménnyel viszont akár a következő évi Világkupára is be lehet kerülni, ahová csak a legjobb 16 versenyzőt hívják meg.

A felkészülés mellett sok meghívást kapunk rendezvényekre, médiaeseményekre. Nemsokára látható lesz az M4 Sport Kisbajnok adásában Lipták Zoltán, aki freestylefociról és annak technikai hátteréről mesél.

Emellett Disney – 11 című sorozatának egyik arcai lettünk Unfield és Szalay Isti vloggerek mellett, akikkel a youtube-n 1-1 nagyobb hangvételű vicces freestylefocis vlogot készítettünk.

Az év első felében elindítottunk, mondhatni egyre sikeresebb Trickypedia – Trükkszótár listánkat a youtuben, ami fél év alatt Magyarország legnézettebb foci/freestyle rovata lett, amelyet 6 hónap alatt 160 000-en néztek meg. E videókban lépésről lépésre magyarázzuk el a mozdulatokat, több szögből felvéve lassítással, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban menjen a tanulás. Külön érdekesség, hogy a freestyle trükkök mellett a legnépszerűbb focis cseleket is láthatjátok a csatornánkon, így tehát ha a következő meccsre szeretnél felkészülni, kövesd az oldalt, hogy te lehess a legtechnikásabb játékos a csapatodban.