Pétervári-Molnár Bendegúz – versenyek, edzőtábor, zajlott az élet!

0

Pétervári-Molnár Bendegúz nem pazarolja az idejét. Verseny verseny hátán, közben edzőtábor, a fiatal evezős olimpikon sokat tesz a céljaiért, és ez így van rendjén. Az elmúlt néhány hét történéseivel kapcsolatban kerestük meg, Ő pedig készségesen nyilatkozott nekünk:

„Két versenyen vettem részt az elmúlt idők során, közte pedig egy edzőtábort is teljesítettem. Kezdésnek az evezős nyílt tengeri világbajnokságon szerepeltünk, remek időnk volt, egy jól sikerült felkészüléssel a hátunk mögött vágtunk neki ennek a kihívásnak – és véleményem szerint jól is mentünk. Azért beszélek többes számban, mert ezen a versenyen kormányos négypárevezésben álltam rajthoz. Nem egy hagyományos etap volt, mivel tengeren rendezték, ezért nem csak egyenesből állt a pálya, voltak benne kanyarok is. Könnyedén bejutottunk a döntőbe, azonban kaptunk három perc büntetést, ami miatt – mint később kiderült – nem vehettünk részt ott. Állítólag kiugrottunk a rajtnál, és a verseny során ütköztünk is, de mi ezt nem úgy láttuk, ezért fellebbeztünk ellene. Helyt is adtak a panaszunknak, és a start miatti két percet törölték, de a koccanásért kapott (aminek során nem mi okoztuk a kontaktot, hanem belénk jöttek…) egy maradt. Két másodperccel (!!) így, sajnos lemaradtunk a fináléról, amit azért is sajnálok, mert az időeredményeink alapján egyértelműen az éremért küzdhettünk volna az A döntőben. Fájdalomdíjként a B döntőt simán megnyertük, majdnem húsz másodperccel.

 

aaabbb

 

 

Ezután a sűrű napok tovább folytatódtak, vasárnap hazamentünk, hétfőn leadtam a szakdolgozatom, kedden pedig már indultam is Horvátországba, egy edzőtáborba. Itt a friss olimpiai bajnok horvát kétpárevezős srácokkal edzettem, és ez nagyon hasznosnak bizonyult. Először a Krka folyónál, Sibeniknél eveztünk majdnem két hetet, aztán pedig felmentünk Zágrábba, és ott folytattuk a munkát, egészen a következő versenyig.

 

aacccc

 

Ez egy 11 km-es egypárevezős megmérettetés volt, nagyon híres verseny, ahová a világról mindenhonnan érkeznek evezősök, Amerikából, Brazíliából, Kubából, és még sokáig sorolhatnám. Sok nagy név is eljött, friss olimpiai érmesek, világ és Európa bajnokok, szóval erős volt a felhozatal. Örömteli, hogy ez elég jól sikerült számomra, sokat megvertem közülük, és összetettben hetedik lettem. Ez azért is számít jónak, mert közel hétszáz induló volt. Így zajlott az elmúlt pár hetem, melynek során ismét fontos tapasztalatokkal gyarapodtam.”