Pétervári – Molnár Bendegúz – nincs meg a legjobb 12

0

Kedden rendezték meg az egypárevezősök negyeddöntőjét, ahol magyar érdekeltség is volt. A 23 éves Bendegúznak sajnálatos módon nem sikerült azonban a legjobb tizenkettő közé való bekerülés, így a folytatásban az alsóági középfutamban szoríthatunk honfitársunknak.

A Budapest Evezős Egyesület újonc versenyzője nem a legkönnyebb ellenfelekkel került egy szériába. Paraguayi, algériai, belga, mexikói és egyiptomi riválissal kellett megküzdenie a legjobb 24 között. Közülük hármat mindenképpen meg kellett volna előznie ahhoz, hogy biztosítsa helyét, és a 12 között folytathassa tovább a Riói menetelést.

Viszont már a kezdéstől a negyedik helyen tudott csak haladni. Az utolsó métereken nagy hajrába kezdett, de a belga, egyiptomi és mexikói triónak sikerült elhúznia tőle még az első 1500 méteren, és ezt a hátrányt nem tudta már eltüntetni a fiatal klasszis.

aaaaaaam

Elmondta, hogy a természeti viszonyok nem hátráltatták a teljesítményét, oldaltoló szél volt, de ez nem zavarta a versenyzésben. Ellenfelei közül a legjobban az egyiptomi evezős lepte meg, ugyanis nem gondolta volna, hogy ennyire elől tud majd végezni, hiszen eddig mindig sikerült megelőznie. Természetesen csalódott volt, hiszen reménykedett a továbbjutásban, de most a következő megmérettetésre koncentrál, amit szeretne megnyerni.

Bendegúz legközelebb szerdán száll vízre, és a legjobb esetben a 13. helyen zárhatja az ötkarikás játékokat.