Pénteken startol a 2017-es Red Bull Air Race Abu-Dzabiban

0
Defending Red Bull Air Race World Champion Matthias Dolderer of Germany leads fellow pilots Nicolas Ivanoff of France and Martin Sonka of the Czech Republic on a pre-race flight over the new 160,000-square-meter Presidential Palace in Abu Dhabi, UAE on February 6, 2017, ahead of the tenth consecutive season opener at the city’s famed Corniche. The race kicks off with Qualifying on Friday, 10 February, followed by Race Day on Saturday, 11 February 2017.

Immáron tizedik alkalommal ad otthont a Red Bull Air Race szezonnyitó futamának az Egyesült Arab Emírségek sportfővárosa, Abu-Dzabi. A műrepülő világbajnokság történelmi, 75. „gyémánt“ futamát most is a Perzsa-öböl felett rendezik, ahol a világ 14 legjobb pilótája száll versenybe a másodpercekért.

Abu-Dzabi (Egyesült Arab Emírségek) – Február 10-11-én újra a lóerőké és a keroziné a főszerep Abu-Dzabiban, ahol immáron tizedik alkalommal startol a Red Bull Air Race világbajnokság mezőnye. A négy kontinensről, tíz országból érkező pilóták a világ legjobbjai, akik verseny közben gyakran elérik a 370 km/órás sebességet, miközben akár 10G-s terhelés is érheti őket, ahogy a 25 méteres pilonok között szlalomoznak.

Az idei legnagyobb ellenfél kétségtelenül Matthias Dolderer lesz, aki tavalyi diadalmenetét éppen Adu-Dzabiban kezdte egy dobogós helyezéssel, és a szezon alatt végig egyre jobban és jobban teljesített. Sőt, ő lett az első pilóta, aki a szezonzáró futam előtti versenyen bebiztosította karrierje első bajnoki címét. Vajon sikerül megismételni a tavalyi bravúrt és idén is ő állhat a dobogó legmagasabb fokára? A duplázás eddig egyetlen embernek, a legendás Paul Bonhomme-nak sikerült a Red Bull Air Race történetében. Egy biztos, konkurencia akad bőven, hiszen a mezőnyhöz idén két új Master Class pilóta, a francia Mikael Brageot és az első chilei versenyző, Cristian Bolton is csatlakozik. Emellett az utánpótlás osztály, a Challenger Cup is három új tehetséggel bővül.

aaaaaadu22

A csapatok nagyon elszántak, hiszen mindenkinél presztízskérdés, hogy a tíz éves versenysorozat 75. világbajnoki futamát megnyerjék“ – mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője . “Abu-Dzabi, a motorsportok és a magas színvonal mára egy fogalommá váltak, így tökéletesebb helyszínt nem is választhattunk volna a jubileumi futamnak“.