Példaképet győzött le – Kenderesi bronzérmes!

0

Kenderesi Tamás a legjobb idővel készült a döntőre, miután az előfutamban, majd az elődöntőben is jobbat úszót példaképnél, a 19-szeres olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps-nél. A minden idők legeredményesebb olimpiai bajnoka a második legjobb idővel jutott a döntőbe, míg a magyarok kedvence, Cseh László a harmadikkal.

ffc9a76e4f88b66c863df72bab4ef694_xl

Hogyan is nézhetett volna ki másként a környezet? Az uszoda nagy része Phelspnek szurkolt, és ennek óriási hangot is adtak.

A rajtnál Cseh is remekül kezdett, természetesen Phelps mögött. Az uszodában a hangzavar miatt megkellett intetni a nézőket.

Féltávnál Cseh és Kenderesi követte sorban az amerikai sztárt. Ezt követően láthatólag lassult Phelps, majd Kenderesi rákapcsolt, voltak pillanatok, amikor azt hihettük, még az ezüstérem is meglesz. Végül pedig egyéni csúccsal ért be a célba, 1:53.62-es idővel lett harmadik. Cseh László pedig 1:56.24-et úszott.  Phelps 1:53.36 perccel megszerezte 20. olimpiai aranyérmét.

“Nagyon boldog vagyok. Nagyon meglepődtem, hogy sikerült érmet szereznem. Az utolsó öt méteren már a szívem vitt a célba. Izgalom volt bennem, de görcsösség nem” – értékelt Kenderesi.

 

kép forrása: vizipolo.hu