Ötven nappal Rio előtt… Joó Abigél villáminterjú!

0

Ötven nappal a riói olimpia előtt… Sajtótájékoztatóra voltunk hivatalosak, ahol az Olimpia Bizottság beszámolt az érintettekkel kapcsolatos intézkedésekről, az előkészületek végső fázisáról, a logisztikáról. Itt készült interjúinkkal sorozatot indítunk, melyeket holnaptól fogva öt napon keresztül követhettek majd! Ma Joó Abigélt cselgáncsozót szólaltatjuk meg!

 

Hogy érzed magad? Fogy és fogy az idő, már csak ötven nap maradt a tornáig…

Igazából, nem foglalkoztat nagyon, hogy hol lesz helyileg az olimpia, így is, úgy is edzéssel és a felkészüléssel telnek a mindennapok, utána pedig teljesíteni kell. A hangulatomra ez még nem nyomta rá a bélyegét, nem is lenne jó, úgy gondolom, ha ez foglalkoztatna. Az edzőm feladata, hogy összeállítsa számomra azt a programot, amely felkészít a kihívásokra – akár a tájjellegűekre is. Nekem pedig az a feladat, hogy ugyanúgy, konzekvensen készüljek a kihívásokra, és attól független, hogy az csak egy egyszerű verseny lesz, vagy akár az olimpia, a tőlem telhető maximumot nyújtsam.

 

De azért várod már a seregszemlét, igaz?

 

abi1

 

Persze, várom. Ahogy fokozódik a hangulat, és sűrűsödnek az olimpiával kapcsolatos események, úgy én is már ott lennék, megnézném, mi is az, amiről szó van.

 

Milyen célt tűztél a zászlódra?

Mindig kihívás, hogy azt nyújtsam, amit tudok. Londonban ötödik lettem, így elsősorban mindenképp ezt szeretném túlszárnyalni, de mint minden sportolónak, nekem is az érem a vágyam és a célom – azon belül is az arany.

 

Képek: MOB