Országos bajnokunk lett

0

Palotai Gábor országos bajnok lett a hétvégén, amit pár nappal ezelőtt már egy videóban is megmutattunk. Most leírta nekünk, milyen érzések kavarogtak benne, mik jártak a fejében és milyen volt a pillanat, amikor meglátta, hogy első lett.

Tavaly azt fontolgattuk, hogy az itthoni Downhill történelem legnagyobb csatáját vívtuk, és ezt nem lehet überelni. Bebizonyosodott, hogy simán lehet, csak máshogy! Idén először három mért körünk volt, amiből természetesen csak az utolsó, mindent eldöntő kör számít. Szombaton először megrendezett Pro Run kör volt az első alkalom, ahol csak egy irányadó mért kört kapunk, súlya még nincsen. Ott elsőként könyvelhettem el magam. Tudatosan készültem, folyamatosan a gyengébb pontjaimra próbálok koncentrálni. Jobbakkal biciklizni mindig kifizetődő. Vasárnap már csak időmérő és a döntő körünk volt hátra. A hangulat kezdett egyre élesebbé válni, mindenki a legjobbat akarta kihozni magából. Ez nálam sem volt másképp, úgyhogy csakis magamra és a technikára figyeltem. Éles versenyben nem hanyagolható el a paripa sem. Az időmérőn előrébb indultam, a tavalyi OB eredményből kifolyólag, így még mögöttem voltak ketten. Amikor leértem én vezettem és ez nem változott az utolsó leérkezett után sem, tehát az időmérőn én lettem a leggyorsabb, egyedül tudva magaménak az 1perc 49 mp-s időt.

A nyomás, ami volt, még nagyobbá vált, mivel a hétvégén a három mért körből kettőt behúztam, vajon sikerül-e a harmadik is?! Igazán csak az fog számítani, úgyhogy felvolt adva a lecke. A döntőben a fordított rajtsorrend miatt, én indultam utolsónak, így mindent hallva, mi történik lent. Amikor az előttem lévők elindultak, elmentem még egy utolsót tekerni, hogy ne halljam ki, milyen időt mentek. Tiszta fejjel akartam neki indulni. Ez szerintem sikerült is, viszont ilyen döntő köröm már régen volt. A tized, századmásodpercek forogtak a szemeim előtt, minden egyes pici hibánál, ami idegőrlő egy dolog. Leérve az órát nézve láttam, hogy rosszabb időt jöttem, mint az időmérőn, viszont várva vártam azt, hogy átváltson az óra és megmutassa ez az idő hanyadik helyhez elég. Első! Hatalmas érzés volt, először fel sem fogtam. Mindenki ordibált és gratulált, együtt örültünk. Ez a legnagyobb ajándék! Összességében hihetetlenül jó dolog, és boldog vagyok, hogy Országos Bajnok lehettem 2017-ben. Az élet nem áll meg. Szeretnék idén még pár versenyre elmenni és fejlődni továbbra is. Mindent megteszek érte!