Olimpia tizenharmadik napja!

0

Továbbra is töretlenül küzdenek egymással a sportvilág legkiemelkedőbb tehetségei Rióban, a XXXI. nyári olimpiai viadalok helyszínén. Az ötkarikás játékok tizenharmadik napján sem zsugorkodtunk az eseményekben.

 

A legmeglepőbb események egyikének helyszínéül mindenképpen a toronyugró medencét kell megemlítenünk, ugyanis a mindössze tizenöt esztendős, kínai Ren Qi-an megnyerte a női toronyugrók csütörtöki fináléját. Ezzel a győzelemmel Ő lett az első olimpiai bajnok, aki a huszonegyedik században született. A második helyet honfitársa, Sze-ja Csie szerezhette meg, míg a bronzérmet Kanada vihette haza, Meaghan Benfeito személyében.

A futás terén is zajlottak a történések. A 100 méteres síkfutásban megkaparintott elsősége után Usain Bolt megnyerte a 200 méteres síkfutás döntőjét is, ezzel megszerezte a nyolcadik olimpiai aranyérmét. A fináléban Andre De Grasse és az amerikai Lashawn Merritt volt a legnagyobb riválisa, viszont ezt csak képletesen kell érteni, hiszen a jamaicai klasszis a kezdősípszó felhangzása után azonnal az élre állt. A második a kanadai vetélytársa, De Grasse lett, míg a dobogó legalsó fokára – mindenki legnagyobb meglepetésére – a francia Christophe Lemaitre érhetett fel. Az atlétika terén nem ez volt az egyetlen versenyszám, melyben bajnokot hirdettek. A női 400 méter gáton a szintén amerikai Dalilah Muhammad tudott győzelmet aratni.

 

2016.08.19.dob

 

Amerika férfi súlylökésben is elvitte az aranyérmet, sőt Ryan Crouser olimpiai és egyéni csúcsot is tudott dönteni. Az ezüstéremért sem kell elhagyni az Egyesült Államok területét, hiszen Joe Kovacs vihette haza, míg a harmadik helyezett a lengyel Tomasz Majewski lett. Számára ez a bronzérem nem csillog olyan fényesen annak tudatában, hogy négy éve, Londonban ennek a versenyszámnak a bajnokaként felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. A női gerelyhajítók versenyében a horvát Sara Kolak lett az olimpiai bajnok, míg a Londonban elsőséget szerző Barbora Spotakovának mindössze a bronzérem jutott.

A mai nappal tovább folytatódnak az izgalmak Brazíliában és még több érem találja meg jogos gazdáját.