Nikolas Szabó – Irány Németország

0

Jövő héten, Németországban azon belül is Wackersdorfban kerül megrendezésre a Gokart Európa Bajnokság harmadik fordulója, ahol a fiatal szlovák tehetségnek, Szabó Nikolas-nak is szurkolhatunk.

Nikolasszal a beszélgettünk az előtte álló megmérettetésről, valamint a mindennapjairól.

Nem kerülte el a figyelmünket, hogy nagy erőt fektetsz a felkészülésbe. Hogy néz ki a napirended?

Heti háromszor járok személyi edzőhöz, valamint heti háromszor futok is. Amikor nincs versenyem, az időmet valamint az energiámat is maximálisan a felkészülésre összpontosítom. Persze élveztem a versenymentes időszakot, hiszen a családommal lehettem és egy kis lazulás sem maradhatott ki a haverokkal. Így teljes őszinteséggel mondhatom, hogy készen álok a jövő heti Európa Bajnokságra.

Milyen a kapcsolatod a német pályával?

Nagyon jó.  Szeretem a technikás részeit, amelyek kihívást állítanak elém. Wackersdorf egy csodálatos helyszín és Németország is kimondottan közel áll hozzám. Remélem, hogy a jövőben sokkal több alkalommal versenyezhetek majd ebben az országban.

Jelenleg ötödik vagy a bajnokságban és még két verseny van hátra. Mit gondolsz, elérhető a dobogó a szezon végén?

Eddig nem volt túl sok szerencsém, ám remélem, hogy ez most fordulni fog. A csapattal nagyon keményen dolgozunk azon, hogy minden jól alakuljon, és ha 1-2 hibát ki tudunk küszöbölni, akkor véleményem szerint teljes mértékben reális a dobogó.

Milyen céllal utazol ki a versenyre?

Egy dobogós helyezésnek nagyon örülnék. Kellenek végre azok a nagyon értékes pontok, hogy életben tartsam a bajnoksági esélyeimet.