Nem mindenki szeret sportolni

0

Nem mindenki szereti a szervezett vagy a csapatsportokat. Ha te is így érzel, akkor sem kell izgulnod! Van megoldás arra, hogy aktív és egészséges maradj.

Vajon mi tartja vissza a fiatalokat attól, hogy megkedveljék a sportokat? Eljön az idő, mikor te is megtalálod azt a sportot, amit igazán szeretsz. De ha mégsem, akkor is tudunk más élvezetes utat ahhoz, hogy aktív maradj. Néha a gyerekek azért nem szeretnek bizonyos sportokat, mert nem értik a szabályokat, vagy nincs elég lehetőségük gyakorolni. A sportok bonyolultnak tűnhetnek a szabályok és a speciális felszerelések miatt. Ráadásul zavaró lehet a pályára felfestett mindenféle vonal is, amelyek jelentését időbe telik megtanulni. Az emberek évekig tanulják és gyakorolják kedvenc sportjukat, hogy minél jobban menjen nekik. Szóval nem kell szomorkodni, ha nem tudod pontosan, mikor van szögletrúgás vagy les! Ha többet szeretnél tudni a sportokról, akkor irány egy sport tábor vagy, ahol közelebbről is megismerheted ezeket.  Az iskolában is számos sportlehetőség közül választhatsz. Egy másik lehetőség, ha megnézel egy videót online, ami az adott sportról szól, vagy lenézhetsz a könyvtárba, és kereshetsz ilyen jellegű könyveket. Ha van egy idősebb barátod vagy családtagod, aki jól sportol, nyugodtan kérd meg, hogy segítsen neked gyakorolni. Van néhány játék, amit jó megérteni és gyakorolni, még akkor is, ha tudod, hogy világ életedben nem fogod ezt csapatban, versenyszerűen csinálni. Például ilyen a röplabda, amit lehet, hogy csak mókából fogsz játszani egy nyári pikniken vagy a strandon. Gondolkodtál már azon, hogy a sport még szórakoztatóbb lenne, ha egy barátoddal együtt űznéd? Ez különösen jó akkor, ha valami újat szeretnél kipróbálni.

Néhányan természetesen mozognak, amikor sportról van szó. Van olyan, aki erős és akad olyan is, aki jól tud célozni. Különböző sportokhoz különböző képességek szükségesek. Kipróbálhatsz más jellegű csapatjátékokat is, vagy akár egyéni mozgásformákat, hogy megismerd a sportos énedet.

Van, aki csak azért nem szereti a szervezett sportot, mert egyszer belépett egy csapatba, ahol nem érezte jól magát. Biztos mindenki volt már ilyen helyzetben. Talán bizonytalannak érezted még magad, míg a többiek rutinos játékosnak tűntek, vagy talán nem szeretted azt a nyomást, amit akkor éreztél, amikor egy rivális csapattal játszottál. Meg kell tanulni feldolgozni a vereséget is. Az ilyen meccsek heves érzelmeket okozhatnak. Néha a csapattagok megharagszanak egy játékosra, aki hibázott. Ez igazán stresszes lehet, különösen akkor, ha te vagy az a játékos. Természetesen mindenki hibázik, és éppen ezért senki sem hibáztathat másokat. Meg kell tanulni kölcsönösen tisztelni egymást a csapaton belül. Ha rossz tapasztalataid voltak a csapatsporttal, akkor itt az ideje, hogy kipróbálj egy új sportot, vagy belépj egy új egyesületbe. Számtalan sportág létezik, tehát még közel sem biztos, hogy megtaláltad a neked megfelelőt. Sok kamasz próbálja ki a focit és a kosárlabdát. De mi lesz a te kedvenc sportod? Talán a röplabda? Talán a foci? Vagy az atlétika? Próbád ki, és meg fogod találni az igazit!