NBA rekordok – megidézték Michael Jordant!

0

Csak kapkodjuk a fejünket azon, ami az amerikai profi kosárlabda bajnokságban zajlik! Már-már Michael Jordan-i magasságokba emelkedő teljesítményeket, elképesztő rekordoz is láthattunk a minap, köszönhetően pl. Russel Westbrook-nak. Egy másik klasszis, Klay Thompson is kivette a részét abból, hogy a vezető sporthírek ma az NBA-ről szóljanak!

Russell Westbrook félelmetes formában játszik az Oklahoma City Thunder-ben, zsinorban az ötödik meccsén ért el tripla-duplát, tehát kétszámjegyű eredményt, három statisztikai elemben. Erre legutóbb huszonhét évvel ezelőtt volt példa, egy bizonyos Michael Jordan nevű fiatalember követett el hasonló dolgot.

 

bbb

 

Westbrook a New Orleans Pelicans elleni alapszakasz mérkőzésen 28 pontot dobott, 17 lepattanót kapkodott le és kiosztott mellé 12 gólpasszt is. Az évben ez már a tízedik tripla-duplája volt a spílernek: „Csak játszom, de tényleg. Nem akarok belemenni olyan kérdésekbe, hogy minden este ilyen eredménnyel állok-e majd elő. Én csak ki akarok jönni és a tudásom legjavát nyújtva magas szinten játszani, ahogy mindig is tettem, mióta az NBA-ban vagyok” – mondta kissé álszerényen Westbrook, ugyanakkor kerülve a legendás Michael Jordan-el történő összehasonlítgatást.

Közben a liga másik csillaga, a Golden State Warriors-nál pattogtató Klay Thompson eddigi karrierje legjobb meccsét játszotta az Indiana Pacers ellen. A 26 éves klasszis hatvan pontot szállított a mérkőzésen, de jócskán maradt még puskapor a kosaras kezében!

A félidőben már negyven egységnél járó Thompson a harmadik negyedben még húsz pontot rápakolt – közte a tőle már megszokott briliáns hárompontos dobásaival. A nehezen induló olimpia, és hasonlóan takarékon kezdett NBA szezon után a Warriors triplakirálya most nagyon elkapta a fonalat, dobásainak hetven százaléka „ült”.

 

aklaj

 

Miután beszórta a maga hatvanasát és ezzel eldöntötte a meccset, lecserélték a játékost – még belegondolni is ijesztő, meddig juthatott volna, ha végig a pályán marad. Noha valószínűleg Wilt Chamberlain 100 egységes világrekordját nem tudta volna befogni, a nemrég visszavonult Kobe Bryant 2006-ban elért 81 pontját nagyon is esélyes lehetett volna űberelni.

A meccsen a Golden State egyébként bohócsapkába bújtatta az Indianat, a vége pedig valódi kiütés lett: 142-106-ra nyert a Warriors, a győztes csapat pontjainak kishíján felét szerző Thompson pedig elégedetten nézegethette a mérkőzés jegyzőkönyvét!