Nagy Norbi – A célomat elértem, jövőre jöhet a bajnoki cím

0

Hosszú és kimondottan eseménydús szezont tudhat maga mögött az ETCC-ban vitézkedő Nagy Norbert, aki megdöntve tavalyi eredményét az idei szezont a kiemelkedő második helyen zárhatta.

Norbival beszélgettünk egy kicsit az elmúlt időszakról és a terveiről.

Hogy élted meg az ezévi idényedet?

Végig azt tartottam szem előtt, hogy meg tudjam dönteni a tavalyi bajnoki harmadik helyezésemet. Előző évben is éreztem, hogy végig ott tudok lenni az élmezőnyben, így az volt az elsődleges célom, hogy feljebb tudjak lépni a bajnoki tabellán. Titkon persze az is jó lett volna, ha meg tudom nyerni a bajnokságot, de az ezüstérem sem rossz, végülis a célomat elértem.

Melyik volt a legszebb és a legrosszabb pillanata a szezonodnak?

A legörömtelibb momentumként a három pole pozíció megkaparintását tudnám kiemelni, hiszen mindegyik elég nagy meglepetés volt. Talán a portugáliai az, amelyikre valamennyire számítottam, hiszen ott tavaly is gyors tudtam lenni, a másik kettő hab volt a tortán. A „legkellemetlenebb” mozzanat az volt, amikor összetörtem az autót a Portugál pályán a második futamon.  Az nem hiányzott, kicsit visszavetette a felkészülést, sőt, az autó az utolsó utáni pillanatra se készült el, szóval nem jött jókor.

Tavaly harmadikként végeztén, idén azonban az ezüstérmet sikerült elhódítanod, milyen érzések vannak most benned?

Tulajdonképpen az volt a célom, hogy feljebb lépjek a tabellán, de azért már ott voltam nagyon közel a bajnokság végén az első helyhez is. Ebből az egészből azt tudom leszűrni, hogy már a legeslegelső versenyen úgy kell menni, hogy minden egyes pont számít, hiszen most is nagyon kevés döntött.

Milyen tervek kavarognak most a fejedben?

Nagyon nehéz most előre tervezni a gyorsasági szakágban, hiszen sok kérdőjel repked a különböző szériák felett, azonban mindenképpen szeretném megszerezni a végső győzelmet az ETCC-ben és hazavinni a bajnoki trófeát.