Nagy Norbert – Újra zengett a Mátra

0

Július 15-16 – án Parádsasváron került megrendezésre a magyar autósport egyik legtradicionálisabb eseménye, a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny, az MNASZ HE-DO Autós Gyorsasági Országos Bajnokság és Hegyi Kupa III-IV. futama.

A nevezőlistát böngészve megakadhatott a szemünk a Zengő Motorsport fiatal tehetségén, Nagy Norberten, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is elindult a hegy meghódítására.

Nem ez volt az első nekifutásod ennek a programnak. Mi fogott meg benne?

Mindig különleges érzés egy olyan helyszínen versenyezni ahol sokkal többen ismerik az embert, mint máshol, azonban egy külön érdekessége, hogy ez nem egy „akármilyen verseny”, ami hozzám közel áll, hanem az ország, vagyis inkább Közép – Európa egyik legnagyobb múltjára visszatekintő hegyi pályája! Örülök, hogy ismét a részese lehettem.

Milyen volt a teljesítményed?

Elégedettnek mondhatom magam. Mint tavaly, most is az ETCC Seattal érkeztem, és az első napot meg is tudtam nyerni, másnap viszont már csak a saját kategóriámban diadalmaskodtam, de így is egy maradandó élmény marad! A későbbiekben szeretnék majd nekifutni a hegynek egy erősebb technikával is, rajta leszünk a megvalósításán!

Hogy láttad magát a programot?

Ami a szervezést illeti, kezd egyre jobban visszatérni az a régi, igazi hegyiverseny hangulat, ami a napközbeni, és az esti bulis eseményekben mutatkozik meg igazán! A külföldi versenyzőknek is nagyon tetszett a pálya, azt mondták jövőre még ennél is több autóval szeretnének jönni, így bízom benne, hogy a nevezőszám is évről évre növekedni fog, bár most sem voltak kevesen. Jó volt látni, hogy az embereket igen is érdekli a motorsport ezen fajtája is.