Nagy Norbert – Még mindig nyitott a bajnokság!

0

A túraautó-Európa-bajnokság mezőnye a legutóbb Portugáliába látogatott, méghozzá, Vila Reál utcáira. Nagy Norbert, a Zengő Motorsport fiatal autóversenyzője, kissé felemás hétvégét zárt, ám ennek ellenére nagyon elégedett, és nagy reményekkel vág majd neki a szezon utolsó két fordulójának szeptemberben.

„Egy kicsit felemás hétvégét zártam Vila Reálban. Megnyertem az időmérőt, így a pole-pozícióból indulhattam az első futamon, végül nagy csata után a második helyen intettek le. Eddig teljes mértékben pozitív volt a hétvégém, ám a második futamon csúnyán összetört az autóm..” –kezdte beszámolóját Norbi.

Bár a második futamon Norbi az ütközés miatt nem szerzett pontot, összességében még így is egy pozitív hétvégét zárt, egyrészről mert a második futamon a sok Safety Car-periódus miatt fél pontokat osztottak, így enyhébb a pontveszteség, másrészt pedig a következő futamokra nézve nagyon bíztató dolgokat tapasztalt: „Ebben az évben először éreztem azt, hogy az egész mezőnyből én vagyok erőből a leggyorsabb, ezzel tehát nagyon elégedett vagyok!”

„A következő versenyem nem ETCC-s, hanem a hozzám közel álló Mátrai Hegyiverseny, amire fel kell készíteni az autóm, vagy pedig egy másik Seat Leonnal fogok indulni…” –árulta el Norbi, hogy mikor látjuk leghamarabb a volán mögött.

„A következő bajnoki hétvégém csak szeptemberben lesz, és mindent meg kell tennem, hogy minél jobb eredményeket érjek el, mert még mindig nyitott a bajnokság!” –zárta le Norbi, aki jelenleg a 4. helyen áll a pontversenyben, ám a második hely is csak két pontnyira van tőle.

Norbinak és a Zengő Motorsportnak az ETCC-ben leghamarabb a sorozat belga és cseh állomásain szurkolhatunk ősszel, és bízunk benne, hogy valamelyik futam végén a dobogó tetején örülhet.