Molnár Petra és Bakonyi Anett – A következő cél a világbajnokság!

0

Néhány hete került megrendezésre Csehország szívében a Légtorna Európa Bajnokság, ahol is felhangzott a magyar himnusz, mely mindenki tudtára adta, hogy kis hazánk kiváló párosa, Molnár Petra és Bakonyi Anett duója elhódította a bajnoki címet.

Sikerült elbeszélgetnünk a frissen bajnokká avatott lányokkal, akik elárulták, hogy hogyan is kezdődött a közös pályafutásuk, és, hogy milyen kihívások várnak most rájuk.

Hogyan ismertétek meg egymást, és csiszolódtatok össze egy ilyen sikeres csapattá?

Az interneten találtuk meg egymást és elmentünk edzeni egy edzőparkba. Úgy körülbelül másfél évig egyénileg folytattuk a gyakorlást, majd elkezdtünk duó elemeket becsempészni a számokba, amik viszonylag jól mentek. Így az évek során, a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét.

Milyen volt az Európa Bajnokságon részt venni?

Hatalmas élmény volt. Az ellenfelek nagyon erősek voltak, főleg az oroszok bizonyultak kemény ellenfélnek, de a csehek ellen sem volt könnyű dolgunk. Igaz, hogy eléggé izgultunk, de minden egyes pillanatát élveztük.

aaaaaaaduo

Hogyan zajlottak a felkészülések a megmérettetésre?

A versenyre kint a szabadban tudtunk gyakorolni, mivel akkor még nem találtunk alkalmas termet mindehhez. Kicsit felturbóztuk a showt, néhány részletet kijavítottunk és kiegészítettük új elemekkel is.

Milyen új benyomásokkal gazdagodtatok a bajnokság során?

A felkészülés és a verseny alatt is sok tapasztalattal gazdagodtunk a későbbiekre nézve. Szeretnénk még alaposabban és pontosabban rákészülni a jövőre.

Mi a következő cél, amit el szeretnétek érni?

Mindenképpen a világbajnokságra való kijutás, ami Lettországban, Rigában kerül majd megrendezésre.