Mick Schumacher az édesapja nyomába léphet!

0

Egy lépéssel közelebb az álomhoz. Azt nem mondhatnánk, hogy meglepő a dolog, viszont nagyon vártuk – és nem csak az édesapa miatti nosztalgiából. Nemrégen jelentették be, hogy Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző Michael Schumacher fia jövőre az F3-ba igazol.

Ahogyan az megjósolható volt, az olasz és német F4-es bajnokságok idei második helyezése után, Mick Schumacher jövőre szintet ugrik, és az F3-as Európa-bajnokságban fog versenyezni. A komoly utánpótlás szériának ráadásul nem is egy kutyaütő gárdával, hanem az előző szezonban is győztes Prema csapatával vág neki az ifjú német. A bejelentés is azért is elgondolkodtató, és mozgatja meg a fantáziánk, mert a közelmúltban többen is utolsó lépésként, egyfajta ugródeszkakén tekintve fordultak meg az F3-ban. Lance Stroll, tavalyelőtt pedig Max Verstappen érkezett meg innen, de Esteban Ocon is érintette a sorozatot. Utóbbiak mindhárman dobogón végeztek ebben a bajnokságban, így az ifjabb Schumacher teljesítménye alapján sok mindent ki lehet majd következtetni – ha értitek, mire gondolunk. De a várható eredmények mellett lehet, hogy már maga a név, a hátszél is „elég lesz”, hiszen hírlik, hogy a Mercedes F1-es csapata már élénken érdeklődik a tehetséges versenyzőpalánta iránt.

A 17 éves pilóta nyilatkozatában nem árult el túl nagy titkokat, amikor a Forma-1-et nevezte meg fő irányvonalának. „Egyértelműen ez a célom. Minden versenyzőnek ez a célja!” – mondta Ő.

 

amia

 

Persze Schumacher nem kapkod, nem siet sehová sem, az idő neki dolgozik: „Majd akkor érek oda, amikor úgy érzem, hogy készen állok a továbblépésre. Ezt viszont csak akkor fogom tudni, amikor eljön a megfelelő pillanat számomra.” A száguldó cirkusz egy zárt világ, ahová bekerülni még ekkora névvel sem olyan egyszerű feladat, ezzel tisztában is van az ifjonc: „Nagyon szűkek a lehetőségek, csak 22 pilóta kap esélyt egy-egy ülésre”

Nem tartja problémának azt sem, hogy kimondva kimondatlanul is generációváltás zajlik az autóversenyzés csúcskategóriájában. Elég csak Max Verstappen epikus remeklésére gondolni, vagy a debütáló Stoffel Vandoorne, Pascal Werhlein, Esteban Ocon, Jolyon Palmer, Lance Stroll neveket felemlegetni. Ebbe a sorba állna be Mick Shumacher is, aki az elvégzett munkája, és a mögötte álló fenomenális cégér mellett természetesen a saját tehetségében is bízhat.