Még mindig FISE

0
Ostya & Szépvölgyi Dávid FISE Budapest 2017 / Fotó: Pálfi Balázs

Bár már elmúlt, elég sok minden történt a hétvégén a FISE-on. Ostya és Dávid is deszkára pattantak és versenybe szálltak, hogy haza vihessék a szép pénzjutalmat. Lényegében erről mesélnek a mostani blogban, viszont szó esik a hangulatról, a versenyről és arról is, hogyan érezték magukat a hétvégén.

Ostya – FISE Budapest 2017 / Fotó: Pálfi Balázs

Petrányi Lajos ’Ostya’: A múlt hétvégén hazánkba látogatott a Fise extrém sport világ versenysorozat. A gördeszka verseny hangulata az erre kijelölt hely miatt volt különleges. A Kopaszi gáton konkrétan a víz mellett kialakított flatground placcon kellett egymás ellen versenyeznünk. A legjobb talaj trükkjeinket kellett az ellenfelek ellen bemutatni. A hangulat elképesztően motiváló volt, hiszen ha nagyon nem is, de részesei voltunk egy ilyen nagyszabású rendezvénynek. “Ha nagyon nem is”, ezzel arra akartam célozni, hogy a gördeszka versenyre fordított figyelem nem volt túl nagy. A legegyszerűbben lebonyolítható versenyt szervezték meg a gördeszkásoknak. Ez nem volt más, mint a Game of Fise-re keresztelt játék, amiben 1 vs. 1 játszik két deszkás és egymásnak mutatnak trükköket bizonyos szabályokkal. Az veszít, aki először ront el 4 trükköt azok közül, amit az ellenfél mutatott. Azt hogy ki kezd, kő-papír-ollóval döntik el a felek. Ez talán az egyik legjópofább deszkás játék, ami néha igazán izgalmassá tud válni. Ezt szerintem a döntő meccs be is bizonyította. Összességében egy elég jól lebonyolított verseny volt, legjobb 10 döntőbe jutott versenyző pénzdíjat kapott szóval erre sem lehet panasz. Az én várakozásomnak abszolút eleget tett az egész rendezvény. Azért remélem jövőre, ha esetleg megint hazánkba látogat a sorozat, a rendes skatepark versennyel készülnek majd nekünk a szervezők, mint a többi állomáson.

Ugyanis akkor a Fise által meghívott, a világ legjobb deszkásai ellen is versenyezhetünk egy rendes, profi skateparkban. Amiből teszem hozzá, egyetlen egy sincs Magyarországon.

Szépvölgyi Dávid – FISE Budapest 2017 / Fotó: Pálfi Balázs

Szépvölgyi Dávid: Az augusztus huszadikai hétvégén megrendezésre kerülő FISE hétvégét egy kicsit vegyes érzelmekkel vártam, ugyanis hallottuk, hogy Budapestre jön ez az igen nagynak mondható extrémsport fesztivál, viszont nem lesz olyan pálya, ami deszkával is használható lehet és ezért Game of FISE versenyt rendeznek, ami lényegében egy négy betűs Game of Skate. Ennek ellenére készültünk a versenyre, mivel a pénzdíj igen nagynak volt mondható magyarországi viszonylatban. Miután a döntőbe bekerültem, és tudtam, hogy vasárnap is deszkázhatok, egy kicsivel nyugodtabb lettem, mert közelebb kerültem a pénzdíjhoz. A hangulat remek volt, ahhoz képest, hogy a gördeszkaverseny csak egy igen kis teret kapott ezen a nagy rendezvényen és tetszett, hogy egész sokan voltak kíváncsiak arra, hogy miket tudunk. Az elődöntőben egy nagyon jó barátommal kerültem össze és egy nagyon szoros küzdelem után sikerült győztesen kijönnöm a párbajból. A többi párbaj nagyon érdekesen alakult, hiszen olyan nagy esélyesek, mint Karkossiák Zsolti, vagy Petrányi Lajos ‘Ostya’ nem jutottak a végső körbe. A döntő párbajban végül 3.ként estem ki és amit utána a döntős srácok leműveltek, az nagyon nagy tiszteletet érdemel. Ebből a kemény összecsapásból végül jó barátom Mihályfi Dávid került ki győztesen, aminek nagyon örültem, de Szabó Norbi nagyon szépen helyt állt és majdnem sikerült is megvernie Dávidot.

A végső döntő nagyon színvonalasra sikeredett hála a srácoknak.

Mindent egybevetve, elmondhatjuk, hogy a Game of FISE nagyon jó hangulatú és izgalmas verseny volt, sok meglepetéssel, nekem személy szerint az, hogy a vízparton volt felállítva a “pálya” nagyon tetszett, rettentő hangulatos volt. Az eredményemnek nagyon örülök, hiszen 3. lettem, amihez rengeteg szerencse és a barátaim támogatása kellett.

Szépvölgyi Dávid – FISE Budapest 2017 / Fotó: Pálfi Balázs