Magyarország – Ausztrália, kiegyenlített erőviszonyok!

0

Hétfőn rendezték meg a Magyarország – Ausztrália vízilabda mérkőzést Rióban, a Maria Lenk uszodában. Az A-csoportban szereplő együttesek nem találtak fogást egymáson, és végül döntetlennel, 9:9-es végeredménnyel hagyták el a medencét.

A sípszó elhangzása után, a ráúszás az ausztráloknak kedvezett és meg tudták szerezni a labdát. A kezdő lendületet ki is használták, ugyanis be tudtak találni a magyar kapuba, hiszen Nagy Viktor sajnálatos módon nem tudott odaérni a rövid sarokhoz. A hazaiak nem csüggettek, megtámadták az ausztrál kaput, Varga Dániel rá is lőtt, de a kapufa megállította a támadást. A harmadik perc viszont meghozta a várt sikert, ugyanis Hárai labdát tudott szerezni, majd ezt Vámos góllá is váltotta. A következő perc újabb ausztrál pontot hozott. Igaz Vámos próbálkozott, de a kapus kivédte, sőt ellenfelünknek kedvezett a magyar emberhátrány, így Campbell megszerezhette a meccsen a második gólját. A hatodig percben mi voltunk emberelőnyben, ezt Vámos ki is használta, és bejuttatta a labdát az ellenfél hálójába. A következő percben sikerült fordítanunk, Hárai félfordulatból tudott pontot szerezni. Az első negyed utolsó percei is tartogattak izgalmakat. Először ellenfelünknek sikerült egyenlíteni, mikor a bal szélre kitett labdát Roach bebombázta a hálóba. De Hárai ismét gondoskodott a magyar előnyről, hiszen kiharcolt egy kiállítást, és a centerbe bejátszott labdát ő maga jutatta a kapuba. Az első negyed – nekünk kedvezve – 4-3-mal zárult.

 

alabddd

 

A második negyed első percében ismételten az ausztrálok tudták megszerezni a labdát, de nem sikerült élniük a lehetőséggel. Azonban a második percben egyenlítettek, amikor is Swift kihasználja az emberelőnyt és balról behelyezi a labdát. Nem kellett sokat várnunk a magyar csapat válaszára sem. A harmadig emberelőnyt Manchercz zárta le, méghozzá egy góllal. A többszöri támadást sikeresen vissza tudta verni Decker Attila. A hatodik percben, kettő másodperccel a támadóidő lejárta előtt Hárainak sikerül bejátszani, akit lenyomtak a víz alá, így ötméteres következett.  A büntetőt Varga Dénes magabiztosan tudta értékesíti. A negyed utolsó részében még ellenfeleink egy gólt szereztek, de így is 6-5 volt az állás – javunkra – a félidőben.

A harmadig negyed kezdésénél is Ausztrália ismételten megszerezte a kezdés jogát, de értékesíteni most sem tudtak. A harmadik percben Hosnyánszkyt kiállították, az ausztrálok ismételten feljöttek egy pont különbségre. Sőt, az ötödik perben Campbell hatalmas gólt lőtt, Decker Attilának még esélye sem volt a hárításra. A következő percben egy újabb ausztrál lehetőség kihasználásával átveszik a vezetést. Benedek Tibor fiai hiába próbálkoztak, nem sikerült kialakítani egy sikerhez vezető helyzetet.

Az utolsó negyedben már nem is volt meglepő, hogy a ráúszást az ausztrálok nyerték meg, viszont meg tudtuk szerezni a labdát, amit Varga Dániel gólra is váltott, amikor egyszerűen csak előtte ellenfeleink feje fölött és csak a háló tudta megállítani a támadást.  A hetedik percben ismételten a magyarok tudtak eredményesek lenni, így 9-8 volt az állás. Honfitársaink próbálták megtartani megszerzett előnyüket, de sajnos a nyolcadik percben számunkra egy sajnálatos egyenlítés következett, így 9-9 lett a meccs végeredménye.

 

amagy

 

Egy nagyon fordulatos és eseményekben dús mérkőzést játszottak a csapatok, ahol az egyenlő erőviszonyok nem tették lehetővé a másik legyőzését.  Folytatás a mai napon Görögország ellen.