A magyarok legjobbjai – 2016 Decathlon Freestyle Cup

0

Az elmúlt hétvégén nagy izgalmakat élhettek meg azok, akik ellátogattak a budaörsi Decathlonba, ugyanis most rendezték meg a 2016-os Decathlon Freestyle Cupot. Amellett, hogy izgalmas küzdelmeken vannak túl a freestylerek, büszkeség a Sportivo csapatának, hogy partnereink közül, Hajagos Máté került a döntőbe és szép kupával távozott a hétvégéről. A beszámolót ő maga írta nekünk.

“2016 október 8-án rendezték a budaörsi Decathlonban az idei Freestyle foci bajnokságot. A megmérettetésre az aktív freestylerek számát tekintve igen sokan eljöttek, 25-en voltunk. A verseny legfiatalabb tagjai, Bossányi Zétényt (10) és Varga Áront (13) akik a szombati napon bizonyították, hogy fényes jövő vár a magyar freestyle focira.

Két versenyszámban indulhattak a versenyzők. Az egyik a battle (3 perc, fél-fél percenként csere, majd a 3 tagot számláló zsűri különböző szempontok alapján dönt), egy 1 perces kvalifikációval indult, ami alapján a zsűri rangsorolta az embereket, felállítva ezzel a legjobb 16 mezőnyét. Ezt követően került sor a top16, illetve a top8 párbajokra, ahol nagyon színvonalas csatákat láthattak a nézők. Ezek után következett a másik versenyszám, a challange, ami idén rendeztek meg először Magyarországon. Ennek a lényege, hogy a freestylereknek előre meghatározott trükköket kell bemutatni. Ez a versenyszám az egyedüli a freestyle fociban, ami teljesen objektív, ha megcsinálod, továbbjutsz, ha nem, kiesel. 10-en indultunk el, és a 9. körig jutottunk, és a végig szoros küzdelemben Hajagos Máté, (Freestylefoci team) végzett az első, Lipták Zoltán (Freestylefoci Team) a második, míg Nagy Ervin a harmadik helyen.

 

afiaa

 

A challange után az elődöntőkkel folytatódtak a küzdelmek, ahol Szabados Ádám játszott Hajagos Máté ellen, illetve Szendi Zsolt Árvai Kristóf ellen. Mind a kettő párbaj hihetetlen izgalmakat hozott, olyannyira, hogy a zsűri mindkét esetben extra 30-30 másodpercet kért. Végül hosszas tanakodás után Hajagos Máté és Árvai Kristóf került a döntőbe. Egy 5 perces pihenő után Szendi Zsolt és Szabados Ádám között lezajlott a bronzéremért való küzdelem, ahol Szabados Ádám diadalmaskodott.

A döntő az egyik legszínvonalasabb párbajt hozta a magyar freestyle foci történetében, mind a két fél apait-anyait beleadva küzdött, hogy hazavigye az aranyérmet. A párbaj végén a zsűri 5 perc tanakodás után Árvai Kristóf kezét emelte a magasba, így ő lett a 2016-os Decathlon Freestyle Cup győztese.

Ezúton is szeretném megköszönni Szabados Ádámnak, és a Decathlonnak, hogy lehetővé tették ezt a napot a számunkra, valamint a zsűritagoknak (Alexits Patrik, Zagyva Erik, és Kvárta Mátyás), hogy egész nap a rendelkezésünkre álltak, ha bármiféle kérdés volt, és lehető legjobb tudásuk szerint hoztak döntéseket.”