Magyar a Barcelonában – Hanga Ádám a katalán sztárcsapathoz igazolt!

0

Vitathatatlanul a nap híre, hogy Magyarország kimagaslóan legjobb kosárlabdázója, az NBA szereplő San Antonio Spurs által elővásárlási opcióval figyelt Hanga Ádám csapatot vált. Eddigi klubjától, a Labora Kutxa-tól Európa és a világ egyik legnevesebb klubcsapatához, a Barcelonához távozik!

Ráadásul mindez elég exkluzív körülmények között zajlik, hiszen a magyar kosárlabdázó játékjogáért előző csapata a Labora Kutxa nem csak pénzt kap a katalán kirakatcsapattól, de két focistát is, akik az élvonalban újonc Deportivo Alavés-ben rúgják majd a bört. Nem, természetesen nem labdarúgókkal fogják erősíteni a Labora-t, csupán annyiról van szó, hogy előbbinek és az élvonalba frissen feljutó Alaves-nek egy és ugyanaz a tulajdonosa. Egyelőre a két játékos kiléte nem ismert, ahogy az ilyen tranzakció sem bevett általános eljárás a sportvilág berkeiben, bár egy szurkolói komment szerint Törökországban már történt hasonló.

 

ahanga

 

A 27 éves spílernek, akit az előző idényben épp az új csapata búcsúztatta a rájátszás során, 33 bajnoki mérkőzésen 9,1 pontot, 4 lepattanót és 1,6 gólpasszt szerzett átlagban, nem szánnak egyszerű feladatot, hiszen a Barcelonától az NBA-ben szereplő Oklahoma City Thunderhez szerződő Álex Abrinest kell pótolnia. Amitől az üzlet még pikánsabb irányt vesz, az az, hogy Hanga szerződése még egy évig élt volna a baszkoknál, úgy, hogy közben az NBA-ből is sok szem szegeződik a játékára. Nos, mivel a katalánokkal több évre ír alá, így elég jó sansz nyílik, hogy egy nap az amerikai topliga felé vehesse az irányt ő is.

Kíváncsiak vagyunk Ádámra, aki már eddig is nagyon sok szép pillanatot okozott a hazai szurkolóknak, úgy a spanyoloknak is. A legjobbakat kívánjuk!