Magyar bajnokok

0

Véget értek a 2014/2015-ös hazai pontvadászatok, érdemes röviden sorra venni, hogy a különböző sportágakban melyik csapat játékosai és természetesen annak szurkolói örülhettek a bajnoki címmel vagy a Magyar Kupa győzelemmel járó serlegnek és aranyérmeknek.

Labdarúgás. Nem volt kérdés igazából a bajnokság során, hogy kié lesz a bajnoknak járó serleg. A Videoton huszonkét győzelem mellett mindössze ötször remizett és összesen háromszor talált legyőzőre, a hatvannégy rúgott gól mellett pedig összesen tizennégyszer kellett játék közben középkezdéshez felállniuk. Az NB1 gólkirályát is ők adták Nemanja Nikolic személyében, a magyar válogatott támadó huszonegyszer volt eredményes. Kérdés azonban a folytatás, a klub ugyanis anyagilag nagyon meggyengült, ami a keret szétesését is magával hozta. A Magyar Kupa a bajnokságban második helyen végző Ferencvárosé lett, amely ráadásul saját stadionjában éppen a Videoton ellen ünnepelhette a trófea begyűjtését – a következő idényben vérmesebb reményeik is lehetnek a budapesti zöld-fehéreknek.

Kézilabda. A Veszprémet egész egyszerűen nem lehet letaszítani a magyar férfi kézilabda trónjáról. A királynők városának kézilabda csapata zsinórban nyolcadik, összesítésben huszonharmadik bajnoki címét zsebelte be, a döntőt ezúttal is a Szeged ellen vívták. Nagy Lászlóék a Magyar Kupa serleget is a vitrinbe tehetik, a vesztes fél ebben az esetben is a Szeged volt. A nőknél a pénzügyi botrány sajnos közbe szólt, ez azonban semmit nem von le a Ferencváros érdeméből, akik hosszú évek után voltak képesek megtörni a Győri ETO hegemóniáját, és Budapestre hozták a bajnokság győztesének járó serleget. A Magyar Kupa azonban zsinórban a tizenegyedik alkalommal került a Rába parti városba, az ETO a Fradit győzte le a döntőben, méghozzá igen simán.

Kosárlabda. A Szolnoki Olaj ezúttal sem talált ellenfelére a férfi kosárlabda NB1-ben. A döntőben a KTE-t győzték le simán három mérkőzésen a Dragan Alekszics által felkészített kosarasok, míg a harmadik helyet a paksi Atomerőmű csapata szerezte meg a Soproni Sördögök ellenében. A Magyar Kupát szintén a Szolnok nyerte, szintén a KTE ellen. A női bajnoki cím Sopronba került, immár kilencedik alkalommal, a döntőben vesztes DVTK legnagyobb bánatára. A férfiakhoz hasonlóan a Magyar Kupa fináléban is a bajnoki döntősök szerepeltek, és a szereposztás sem változott, nyert a Sopron, ezüstérmes lett a Diósgyőr.

Vízilabda. A kosárlabda bajnoki cím mellett a férfi vízilabda magyar bajnokának járó serleg is a Tisza parti városba került, miután a Szolnok a döntőben három győztes meccsel lépett túl az Újbuda együttesén. A harmadik helyet az Eger szerezte meg.  Magyar Kupa győztese szintén a Szolnok lett, a döntőben szintén az Újbudát felülmúlva. A nőknél szorosabb volt a verseny, a három győzelemig tartó párharc ötödik mérkőzésén tudta bebiztosítani bajnoki címét az UVSE a Szentes ellen. A Magyar Kupa is az UVSE-hez került, a decemberi fináléban a Dunaújvárosi Főiskola csapatát győzték le.

Jégkorong. Miskolc bajnoki címet ünnepelhetett, hiszen a Jegesmedvék az Érsekújvár legyőzésével elhódították a MOL-Liga első helyéért járó serleget. A harmadik helyet a Dab.Docler szerezte meg.  A jégkorong bajnokságban Kárpát-medencei, határon túli egyesületek is részt vesznek, az OB I végeredményébe azonban nem kerülnek fel, így ott a Dab.Docler szerezte meg a második helyet, és a Debrecen lett a harmadik. A Miskolci Jegesmedvék duplázni tudtak, hiszen a Fehérvár AV 19 legyőzésével a Magyar Kupát is elhódították.