Lakatos Keve – A sportág közelében maradok!

0

A lezárás soha nem könnyű! Meghozni a végső döntést, és befejezni valamit, ami eddig a mindennapjaid szerves részét tette ki. Azonban a változás szerves velejárója az évek múlásának.  Lakatos Keve számára sem volt egyszerű döntés, mikor a visszavonulás mellett tette le voksát.

Kis hazánk egyik legtehetségesebb távlovaglójával, Lakatos Kevével beszélgettünk a visszavonulásáról, és eddigi karrierjének emlékezetes pillanatairól.

Hogyan kötöttél ki a lovaglás mellett?

A családom már 5 éves korom óta tart lovakat és majdnem mindenki tud lovagolni is. Mondhatni ez hagyomány nálunk. Jómagam 7 éves koromban kezdtem és kisebb nagyobb megszakításokkal máig űzöm is ezt a sportágat. A távlovaglás az életembe egy meghívással kezdődött. Az akkori szövetségi kapitány – Ódor Lajos – ajánlatára rész vettem egy versenyen 12 éves koromban. Annyira megtetszett az egyedisége hogy egészen máig nem bírtam abbahagyni.

aaaaakeve2

Igen tartalmas és eseménydús karrier áll mögötted. Mi az eddigi legszebb emléked?

Fogós kérdés… A 7 év alatt – amíg része voltam a távlovaglásnak – számtalan pillanat volt, amit a legszebbnek hívhattam volna. Ezek olyan sikerek voltak, mint az első 120 km sikeres teljesítése vagy a kvalifikáció elvégzése mindkét Európa Bajokságra. Az ilyen élményekért érdemes volt munkát és energiát fektetni ebbe.

Mi a legjobb, amit ettől a sportágtól kaptál?

Rengeteg fontos dologgal gazdagodtam. Megtanultam mi az a kitartás, amikor hulla fáradtan vissza kell ülni a lóra és menni tovább… milyen egy igazi kapcsolat ló és lovasa közt, amit igazán csak egy közös erőpróba szülhet. Azonban a legnagyobb díj mégis az a segítő csapat, akikkel egy életre szóló barátságot kötöttem.

Milyen volt részt venni az Európa Bajnokságon?

Elutazni Portugáliába önmagában véve hatalmas élmény volt. A verseny megrendezettsége, a kialakított pálya és a lovak ellátása profi szinten történt. A legjobb érzés viszont mégis a start volt, ahol több tucat tehetséges lovas között úgy rajtolhattam, hogy én képviselhettem az országomat. A vereség ellenére rendkívül pozitív emlékként marad meg bennem.

aaaaaakeve3

Miért döntöttél úgy, hogy abbahagyod a versenyzést?

Ennek több oka is volt. Első sorban a tanulás miatt döntöttem így, szeretnék jobban ráfokuszálni az érettségi tanévére. Másodsorban lovam, O’Bajan Talasz visszavonul és újat már nem szeretnék minősíteni. 7 év alatt több loval dolgoztam egyűt és most ennek vetettem véget. Viszont mint segítő jelen leszek a versenyen ahol barátomat Kvák Bellit és O’Bajan Amalt fogom majd támogatni.