Kovács Dorka – Feltörekvő csillag (II. rész)

0

„Apa azt mondta, nem szép dolog kergetni a fiúkat. Inkább hagyjam le őket!” Kovács Dorka ezen állítás élő megtestesülése, ugyanis hétvégéről hétvégére méri össze tudását, tehetségét és rátermettségét egy olyan szériában, ami nem tipikusan a „nők álma”. Azonban uraim jobb, hogyha nem egy könnyű ellenfelet látnak Dorkában, ugyanis garantáltan csalódni fognak.

A fiatal versenyzőnővel beszélgettünk az inspirációról és a kihívásokról.

Általában minden ember számára van egy mintakép, egy olyan személy, akinek szívesen lenne a cipőjében és élné az életét. Számodra ki ez?

A szüleim! Jobbakat kívánni sem tudtam volna. Mindenben támogatnak, kiállnak mellettem. Felnézek rájuk, ők azok, akik nélkül semmi sem sikerülne. Apukám biztatása, segítsége nagyon sokat jelent és elképesztő energialöketet nyújt, arról nem is beszélve, hogy anya minden versenyemen ott ül a pálya szélén és szurkol nekem. Felbecsülhetetlen érzés.

Igaz, még nincs túl sok verseny a hátad mögött, azonban biztos vagyok abban, hogy voltak már kiélezett pillanataid a pályán. Eszedbe jut esetleg ilyen eset?

A legelején nagyon rosszul viseltem, ha egy futamot nem tudtam befejezni, vagy esetleg műszaki gondjaim akadtak és fel kellett adnom a versenyt. Ez sajnos többször is előfordult. Ebben a sportágban tudni kell elfogadni, hogy más “hibájából” is kieshetsz egy futamból. Talán ezt a legnehezebb elfogadni, megtanulni nem mást hibáztatni, hanem arra koncentrálni, hogy a következő versenyen jobb legyek. De úgy gondolom, egyre jobban viselem, ha egy verseny nem úgy alakul, ahogyan én azt szeretném.

Milyen sport áll meg közel hozzád?

Amennyire időm engedi próbálok minél többet sportolni. Nem szeretek edzőterembe járni, jobban megy az egyedül edzés, futás, amikor nem zavar senki.

Az inspiráció elengedhetetlen az életünkben, főleg akkor, ha valamit versenyszerűen csinálunk. Téged mi tol előre?

A tanulás. Az, hogy mindig akad valami új, valami olyan, amivel eddig még nem találkoztam. Mindig van egy eddig még számomra ismeretlen kis akadály, amin túl kell jutni. Kimondhatatlanul sok a kihívás, főleg kezdőként. Na meg persze a kakucsi 5. helyezésem, ami eddig a legjobb eredményem. Most már a polcomon lévő kupa is motivál, hogy többre is képes vagyok.

Végezetül. Ha lenne egy kívánságod mi lenne az ?

Hú, hát ez nagyon fogós kérdés. Talán az, hogy legyen még több kérésem. Őszintén, ezen még nem gondolkoztam.