Klubvilágbajnokság 2016 – holnaptól!

0

Hiányzik a labdarúgó tornák hangulata? Régen volt már az Európa bajnokság?? Nosza, ess neki holnaptól a legjobb fociklubok tornájának! A Japánban rendezendő mérkőzéssorozatot házigazda Kasima Antlers az új-zélandi Auckland City összecsapással kezdi holnap. A döntő mérkőzésre – és ezzel a végső győztes kilétére egészen a jövő vasárnapig várnunk kell!

A kiírás legfőbb esélyeseként számon tartott Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a Libertadores Kupa-címvédőjeként ismert kolumbiai Atlético Nacional kiemeltként csak a következő heti elődöntőben lép majd pályára. A spanyolok történetük során ötödik alkalommal hódíthatják el a büszke címet, ami rekordot jelentene, ugyanis a Real mellett az olasz AC Milannal is négy elsőséggel rendelkezik. A Real Madridból sokan a második győzelmüket szerezhetik a „világkupán”, ugyanis 2014-es győztesből ma is jó páran a gárda tagjainak mondhatják magukat.

A klub-vb 2005-ben született meg, leváltva az akkori Interkontinentális kupát, ahol egyfajta rögtönzött döntő jelleggel Európa és Dél Amerika legjobb csapata küzdött meg egymással. A jelenlegi klubvilágbajnokságon hat földrész legrangosabb klubsorozatának győztesei, valamint a házigazda vesz részt. Bár napjaink klubfutballjában nem (sem…) töltünk be egetverő szerepet, mégis képviseltetjük magunkat a legjobbak viadalán: Kassai Viktor játékvezető öregbítheti a hírünk.

 

A torna programja:

December 8., csütörtök

A negyeddöntőbe jutásért:

11.30: Kasima Antlers (japán)-Auckland City (új-zélandi), Jokohama

December 11., vasárnap

Az elődöntőbe jutásért:

8.00: Csonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)–América (mexikói), Oszaka

11.30: Mamelodi Sundowns (dél-afrikai)–Kasima Antlers (japán)/Auckland City (új-zélandi), Oszaka

December 14., szerda

8.30: az 5. helyért, Oszaka

Elődöntő:

11.30: Atlético Nacional (kolumbiai)–Mamelodi Sundowns (dél-afrikai)/Kasima Antlers (japán)/Auckland City (új-zélandi), Oszaka

 

December 15., csütörtök

11.30: Real Madrid (spanyol)–Csonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)/América (mexikói), Jokohama

 

December 18., vasárnap

8.00: a 3. helyért, Jokohama

11.30: döntő, Jokohama