Kiss Norbi – Magasra akarom emelni a magyar zászlót a hétvégén

0

Immáron harmadik alkalommal köszönthetjük hazánkban a Kamion-Eb és Fesztivál névre hallgató családias rendezvényt. Az esemény már szinte tradicionálisnak mondható a Hungaroringen, ami nem is meglepő tény annak a tudatában, hogy magyar színekben vitézkedő kétszeres Európa-bajnoka is van a kategóriának Kiss Norbert személyében.

Nem kis túlzással állítható, hogy Norbi kis országunk egyik legnagyobb csillaga, aki számos alkalommal bebizonyította már, hogy méltán van helye ebben a sportágban. A hungaroringi versenyhétvége előtt mesélt nekünk pilótánk a rá váró küzdelmekről és a terveiről.

„Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a fantasztikus szervezésért és azért, hogy ez a hétvége létrejöhetett, hiszen tényleg egy olyan rendezvényről van szó, amelyre méltán büszkék lehetünk. Én próbálom majd meghálálni azt a rengeteg bizalmat és törődést, amit nap, mint nap kapok és hozni szeretném a jó eredményeket, a sikert és magasra akarom emelni a magyar zászlót a hétvégén is.

Azt gondolom, hogy jó úton vagyunk. Amikor csapatot váltottam azt ígértem, hogy jönni fogunk és keményen dolgozunk majd azon, hogy minél gyorsabban megszerezzük a minket megillető pozíciót az élen. Azt hiszem, hogy az idei szezon ezt teljes mértékben bizonyítja, különösen legutóbbi szlovákiaringi versenyhétvége, hiszen ott volt az eddigi legnagyobb előrelépésünk. A bajnokság és a pontok szempontjából a két legfontosabb versenyt tudtuk megnyerni, sőt „vittük”a hétvégét is, valamint feljebb tudtunk lépni a második helyre a tabellán. Szóval úgy jövünk a Hungaroringre, hogy lendületben vagyunk.

Magabiztosnak érzem magam, egyre jobb a versenyautóm és a pálya is fekszik. Persze nagyon jól ismerem ezt a helyszínt, hiszen itt nőttem fel és a fejlesztéseket is olyan irányba vittük el, hogy az ilyen karakterisztikájú pályák feküdjenek nekünk. Egyszóval nagyon pozitívan tekintek az elkövetkezendő napokra és szép eredményeket várok magamtól. Remélem sikerül elérni a terveinket és a céljainkat. Ehhez nagyon fontos lesz megtalálni a helyes beállításokat és akkor magabiztosan mehetünk neki az időmérő edzésnek.

Örülnék, hogyha sokan kijönnének majd szurkolni nekem és együtt élvezhetnénk ezt a csodálatos hétvégét. „

A tavalyi évhez hasonlóan idén is köreinkben köszönthetjük a világ egyik legnívósabb GT-sorozatát, a Blancpain GT Series-t, amely csatlakozik a magyarországi ETRC versenyhétvégéhez betétfutamként. A széria aktuális szezonja pedig kifejezetten látványos, ugyanis ebben az évben vadonatúj autókkal versenyzik a mezőny, és az új értékelési kategóriáknak köszönhetően 33 fősre bővült a létszám.

Sőt, ha ezek a programok még nem elégítenék ki a motorsport szerelmeseinek éhségét, a szervezők még egy fantasztikus programmal kedveskednek majd a kilátogatóknak. Extra élményként ugyanis Nagy Martin és csapata szombaton és vasárnap freestyle motocross bemutatóval kápráztatja el az érdeklődőket egy külön erre a célra felépített pályán, az első kanyarnál lévő lelátóval szemben.