Kispest: nb1!

0

Újonc, mégis illusztris vendéggel bővül a női kézilabda első osztály mezőnye, hiszen a jelentős szurkolótáborral rendelkező Kispest felkérést kapott az NB1-es bajnoki osztályra!

Mielőtt bárki azt gondolná, érdemtelenül szerepelnek majd a kispesti lányok jövőre a legjobbak között, tegyük gyorsan hozzá, hogy a vörös-feketék mindössze gólkülönbséggel szorultak a második helyre, mely így is a klub történelmének legjobb eredménye. A Kispest közleményben jelentette be, hogy jövőre a legjobbak között szerepelnek majd, és mint írják, a szponzorok, támogatók egyöntetűen támogatják az élvonalbeli szereplést. A csapat hazai találkozóit valószínűleg továbbra is Soroksáron vívja majd, a kiemelt mérkőzéseknek pedig a Sportkastély adhat majd otthont. Finoman szólva sem számítanak a bajnokság esélyesének a kispestiek, ám bíznak tehetséges, fiatal játékosaikban, és remélik, hogy sikerül majd néhány meglepetést okozniuk a következő bajnokságban. A csapat legnagyobb értéke a kapus Győri Ágnes, aki a strand kézilabda Európa bajnoki címét a Kispest játékosaként szerezte meg.

Bár a labdarúgás számít a hagyományos kispesti sportnak, a kézis lányok mérkőzéseire eddig is sokan látogattak ki, és vélhetően ez csak fokozódni fog, hiszen olyan csapatok ellen lépnek majd pályára a lányok, mint Debrecen, a Békéscsaba, vagy a Győri ETO. És persze lesz fővárosi derbi a Ferencváros ellen! A klub NB1-es szereplése egyértelműen lendít a hazai női kézilabdán, csak reménykedni lehet benne, hogy nem átszálló jegyet váltottak, és hogy rövidesen már akár Kispesten is lesz a követelményeknek megfelelő sportcsarnok…