Keretet hirdetett Jarmo Tolvanen

0
Fotó: Körősi Tamás

A novemberi nemzetközi szünetben a Tüskecsarnokban játszik a felnőtt férfi válogatott, a Roland Négy Nemzet Tornája keretein belül Lengyelország, Olaszország és Japán válogatottja lesz a magyar csapat ellenfele.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kerete 3 kapusból, 10 védőből és 15 csatárból áll össze. További keretszűkítés nem lesz, az edzői stáb ezt a 28 játékost fogja rotálni a torna során. A válogatottban öt magyar csapat képviselteti magát, hat játékos pedig külföldről tér haza.

Összesen hét olyan játékos van a keretben, aki nem a magyar utánpótlásképzésből érkezik, közülük minden meccsen csak öt szerepelhet. Nagy Nilan az egyetlen újonc a keretben, ő a közeljövőben kaphatja meg a magyar állampolgárságot így a világbajnokságon már ott lehet a magyar csapatban, ha a válogatott stábja bizalmat szavaz neki.

A tavalyi világbajnokságon részt vett csapatból hiányzik Gőz Balázs, aki az Egyesült Államokba igazolt, sérülés miatt marad távol Szirányi Bence és Kóger Dániel, Kalvin Sagert pedig jelenleg nem jégkorongozik. Csányi Karol a napokban játszott ismét, az elmúlt egy hónapban sérült volt illetve klubot váltott.

A tornát megelőzően két napot edzőtáborozik a válogatott, november 8-án és 9-én. Az első napon két 60 perces edzésre kerül sor, 9-én pedig egy hosszabb, 90 perces edzés és egy csapatépítő vár a válogatottra. Magyarország Lengyelországgal nyitja a tornát pénteken, 19 órakor, szombaton szintén 19 órakor játszik Olaszország ellen. A torna vasárnap a 18 órakor kezdődő Japánok elleni összecsapással zárul.

A magyar csapat mérkőzéseire a törzsszurkolói szektorba kedvezményesen, 1.200,- forintért lehet jegyet venni. Ezúttal is lesz családi szektor, ahová a felnőttek 2.500, a gyerekek – 14 éves korig – 1.000 forint ellenében vehetnek jegyet, a 6 év alattiak számára továbbra is ingyenes a belépés, ha ölben ülnek. A délutáni, nem magyar érdekeltségű mérkőzéseket ingyen lehet megtekinteni.

Azon szurkolók, akik az MJSZ honlapján kitöltik a kérdőívet, 20 % kedvezményt kapnak a kiválasztott jegy árából. A kérdőív kitöltése után e-mailben kapott kódot az eventim.hu és a jegyed.hu rendszereiben lehet felhasználni. Minden kód egy jegy megvásárlásához nyújt kedvezményt.

Kapusok                  Klub

Balizs Bence             MAC

Duschek David          DAB

Rajna Miklos              Fehervar AV19

Védők

Dudás Jesse               MAC

Garát Zsombor           MAC

Kiss Dániel                 UTE

Kovács Bronson Zoltán MAC

Nagy Nilan                 UTE

Pozsgai Tamás            MAC

Stipsicz Bence            Fehervar AV19

Szabo Dániel              Fehervar AV19

Varga Arnold               UTE

Wehrs Kevin                Innsbruck (AUT)

Csatárok

Bartalis István              Schwenningen (GER)

Benk András                UTE

Bodo Christopher         Lausitzer (GER)

Dansereau Keegan       MAC

Erdély Csanád             Fehervar AV19

Galló Vilmos                Timra (SWE)

Hári János                   Fehervar AV19

Magosi Bálint               DVTK

Nagy Krisztián             MAC

Sarauer Andrew           Villach (AUT)

Sárpátki Tamás            Fehervar AV19

Sebők Balázs               Kalpa(FIN)

Terbócs István             MAC

Vas János                    DVTK

Vincze Péter                Fehervar AV19

 

A torna programja:

November 10. péntek

15:30 Japán – Olaszország

19:00 Magyarország – Lengyelország

November 11. szombat

15:30 Lengyelország – Japán

19:00 Magyarország – Olaszország

November 12. vasárnap

15:30 Lengyelország – Olaszország

18:00 Japán – Magyarország