Kempf Zozó második az országos bajnokságon – beszámoló!

0
Jelentősnek mondható pauza után nemrég ismét megrendezték a magyar országos BMX bajnokságot, ahol a lapunk által támogatott sportolók is tiszteletüket tették. A lábadozó Szepesi Tibor ezúttal csak nézőként vett részt, ám Kempf Zoltán „Zozó” tökig nyomta a pedálokat, BMX freestyle park műfajban -nem is eredménytelenül!
.
„Nemrégiben a hivatalos magyar BMX országos bajnokságon jártam, ami egy egyfordulós megmérettetés volt Miskolcon. Azért is itt került lebonyolításra a verseny, mert máshol az országban nincs erre alkalmas, fedett pálya. A szervezők belekalkulálták a rossz időt is, és a már említett hivatalos jellegét annak köszönheti a futam, hogy a nemzetközi kerékpáros szövetség is elismerte – ugyanígy tett a hazai szövetség. 
Volt külön flatland és park kategória, utóbbiban amatőr és profi részre voltak osztva a szereplők. A profikat meghívták, így a magyar rider elit túlnyomó többsége részt vett a versenyen, amely egyperces selejtezőkörökkel indult. A pálya freestyle elemeket tartalmazott, azaz voltak ugratók, és a többi megszokott dolog – mentek is a látványelemek és a szaltók rendesen. Jómagam is meghívottként érkeztem, és a selejtezőből ötödikként jutottam be a döntőbe. A döntő lebonyolítása jam session rendszerben zajlott, ami azt jelenti, hogy 6 perc állt rendelkezésre az épp pályán lévő versenyzőnek. Addig tartott a menet, amíg az idő le nem járt, vagy a rider nem hibázott, ez esetben jöhetett a következő próbálkozó. Plusz volt egy best trick forduló is, ahol három próbálkozásból kellett beadni a legdurvább trükkjeinket. Ezt egyébként külön rendezték, de beleszámított az összpontszámba. 
.
.
aa161
Mindenki nagyon jól ment, nekem végül a második helyet sikerült megcsípnem. Hivatalos BMX zsűri, pontozóbírók ítélkeztek felettünk, szerintem korrekten, becsülettel végezték a munkájukat. A rendezés meglepően jó volt, rengetegen eljöttek megnézni bennünket. Remek zene, jó szpíker és hangulat – nekem tetszett az egész!
A második helynek nagyon örülök, nem fekszik nekem a miskolci pálya, éppen ezért nem igazán tartozik a kedvenceim közé sem. Nem úgy készültem, hogy itt komolyabb babérok teremnek majd nekem, de aztán a döntőbe bekerülve átértékeltem a dolgokat, és összeszedtem magam. A fináléban megpróbáltam egy jó kört összerakni, de mivel idén még csak nagyon kevés lehetőségem volt bicajon ülni, ezért sajna ez nem lett az igazi. Nagyon erős mezőnyben egyetlen ponttal lettem második, így nem vagyok elkeseredve, sőt!” – zárta hosszúra nyúlt értékelését a kitűnő bringás.
.
.