Keményen borult a papírforma a Magyar kupában!!

0

A papírforma azért van, hogy felboruljon – avagy a labda gömbölyű… Ez utóbbi ordas közhelyeket ma a Videoton és az MTK mellett a Haladás is megtapasztalta, és harmadmagával elvérzett a legjobb 16 közé kerülésért a labdarúgó Magyar Kupában.  A székesfehérvári csapat Budafokon zakózott 2–1-re, míg a kék-fehérek Dorogon szenvedtek vereséget. A Budapest Honvéd és a Diósgyőr magabiztos sikerrel jutott tovább, a Haladás viszont elbukta a tizenegyes párbajt Érden, így csúfosan búcsúzott.

A Prukner László csapata a Budafok a nap szenzációját szolgáltatva az NB I-ben második helyen álló Videotont tette jégre. A harmadosztályú gárda Grúz Tamás góljával az első félidő derekán megszerezte a vezetést, és fórban várta a második etapot.

Henning Berg, a Székesfehérvár vezetőedzője a szünetben vérfrissítést hajtott végre, mindhárom cserelehetőségét kihasználva Pölöskei Zsolt, Barczi Dávid és Bévárdi Zsombor helyett Juhász Rolandot, Géresi Krisztiánt és Anel Hadzicot küldte harcba.

A vendégek a 66. percben még Bódi Ádám révén egyenlítettek, ám a 85. percben érkezett a feketeleves, mikor is Kovács Dávid a házigazdák javára billentette a mérleg nyelvét. A Videoton hiába támadott elkeseredetten, kiesett a Magyar Kupából.

A másik becsapódást az MTK kiesése hozta, a kék-fehérek Dorogon, a Buzánszky Jenő Stadionban veszítettek 1–0-ra. A másodosztályú csapat győztes gólját a csereként beküldött Bor Dávid szerezte a 75. percben. A fővárosiakon Torghelle Sándor, Varga Szabolcs és Szatmári Lóránd jelenléte sem segített már.

A Haladás fordulatos mérkőzésen maradt alul az NB III Nyugati csoportjának éllovasával szemben. Az Érd az első félidőben Kelemen Patrik tizenegyesével megszerezte a vezetést, és bár a szünetig megőrizte az egygólos előnyt, a Haladás a második játékrész elején egyenlíteni tudott.

A 67. percben aztán Gyurján Mártont kiállították, és emiatt nehéz helyzetbe került a szombathelyi együttes, de később tíz emberrel is fordítani tudott. Az Érd a 93. percben a sírból visszahozva esélyeit, Csizmadia Zoltán góljával hosszabbításra mentett. A ráadásban Kelemen újból előnyhöz juttatta a harmadosztály listavezetőjét, ám Iszlai egyenlített, miután a kihagyott büntetője után a kipattanót berúgta.

A tizenegyesek során csak a szombathelyi Kovács Lóránt hibázott, a párbajt az Érd kapusa Kertész Ferenc zárta le. Az érdiek az előző fordulóban is hasonló körülmények között jutottak tovább, és akkor is 3–3-as eredmény született 120 perc után.

A Videoton és az MTK mellett a Haladás szimpatizánsainak is fájdalmas lehet, de csapataik számára véget ért a Magyar Kupa.